Mezelf verwend…

Soms moet je dat gewoon eens doen, jezelf verwennen en dat heb ik nu echt gedaan!

__________________

Toen ik 15 jaar geleden verhuisde van Amstelveen naar Milheeze (het recreatiepark “Landgoed Nederheide”) gingen de meubels uit Amstelveen uiteraard mee.

Die waren nog maar 3,5 jaar oud en ik vond ze nog steeds heel mooi! Maar toch wilde ik toen eigenlijk een heerlijke relaxstoel kopen voor mezelf.

Maar het liep anders… Ik had een donkerblauwe 3-zitsbank en een losse fauteuil. En die zaten echt heerlijk! Ik zat altijd op die stoel waar ik me echt in kon ‘nestelen’. Dus er werd een voetenbankje bij gekocht en ik zat als een ‘prinses’.

Toen we 8 jaar later verhuisden naar Zeist namen de nieuwe chaleteigenaars heel veel meubels over. Dus werd er nieuw gekocht. Een heerlijke bank met een chaise-longue eraan. Een stoel voor mij zouden we nog wel voor kijken.

Oh wat miste ik mijn lekkere nestelstoel. Maar ik had dat bankstel in dit huis niet kwijt gekund. Dus op de bank dan maar… maar lukte niet echt… Een relaxstoel bij L.eenbakker gekocht en weer terug laten halen. Was helemaal niks.

En toen woonde ik na ruim een jaar opeens alleen in dat huis. Op de bank zat ik niet… ik vond hem sowieso te hard, vanaf het begin al en me erin nestelen ging niet. Bovendien had ik geen behoefte aan hangen op een bank voor de TV. Ik zat liever achter mijn bureau en luisterde naar muziek.

Toen kwam Jan in mijn leven en nog een jaar later kocht ik 2 nieuwe twee-zitsbanken. Die zitten heerlijk, nog steeds. Maar het laatste jaar kwam die relaxstoel steeds weer in mijn hoofd rondspoken.

Informatie gezocht op internet en een afspraak in de winkel gemaakt. Ik had al wat in mijn hoofd, een gewone standaard relaxstoel moest het worden. Geen sta-opstoel, dat heb ik echt nog niet nodig.

Maar dat ging niet door… Die stoelen waren te hoog, de zitdiepte te lang, en natuurlijk zaten er bijna geen opties op. Niet dat dat nou echt nodig is, maar ik liet me toch vrijblijvend een stoel “Toscane” aanmeten…

Uiteindelijk zat ik als een ‘koningin’ in die stoel. Prachtige stof erop die op leer lijkt, maar het dus niet is. En ik bestelde hem. Er was een mooie actie waardoor er een flinke korting af ging en ik kreeg een aantal accessoires cadeau. Maar wel veel duurder dan ik in mijn hoofd had…

Maar ik dacht, je doet dit maar één keer, dus doe het dan ook maar goed. Het grappige was dat ik al een soort spaarpotje had in mijn hoofd. Oude TV verkocht, oud goud ingeleverd, vakantiegeld, terug ontvangen belastinggeld, prijsje in de staatsloterij… zonder spaargeld aan te spreken had ik die stoel al bij elkaar.

Na 11 weken wachten werd de stoel afgelopen vrijdag geleverd. We hadden het een en ander verbouwd qua meubel-opstelling omdat ik eigenlijk op dezelfde plek wil zitten waar ik altijd op de bank zat.

Helemaal mooi komt ie nog niet uit vind ik. Zo’n stoel verdient gewoon meer ruimte om zich heen. Maar… we kunnen ook alles weer terugzetten en het rookstoeltje dat ik heb wegdoen, dan krijgt hij meer ruimte.

Loeizwaar is hij met 4 motoren erin voor allerlei elektrisch bedienbare mogelijkheden. Eén keer per week opladen en dat kan ’s nachts dus geen snoeren die in de weg liggen. In de papieren staat dat de stoel wel een week of 8 weken nodig heeft om ‘in te zitten’.

Het is heel anders zitten natuurlijk als je er een avond op zit dan proberen in de winkel. Hij zit vrij hard, ik kan me niet zo lekker bewegen en ook niet nestelen. Ik heb allerlei pijntjes. Maar de opties, voetendeel omhoog, staop-functie (die gebruik ik niet), rugleuning en hoofdsteun te verstellen zijn heerlijk.

Ik ga ervanuit dat de stoel fijn zal zitten over een paar maanden. Het zal vast wel wennen, maar het voelt nu nog niet echt als verwennen.

Wie herkent dit toevallig? En heb je ook een aangemeten P.rominent-stoel.

17 gedachtes over “Mezelf verwend…

 1. minoesjka2 20 juni 2021 / 15:18

  Toevallig vertelde een vriendin van mij dat, nu besloten hebben geen ander huis te kopen, ze daar een (senioren)bankstel en ieder een relax stoel hebben aangeschaft, precies op hun wensen afgestemd. Andere vrienden van mij hebben zelfs hun bankstel de deur uitgedaan en allebei zo’n stoel genomen en mijn zus is ook aan het rondkijken ernaar.
  Het lijkt mij echt heerlijk hoor, maar is voor mij echt niet te betalen, dus heb ik het ook nog nooit overwogen.
  Hoop wel dat jij echt optimaal van jouw stoel gaat genieten.

 2. cornma 20 juni 2021 / 14:07

  Jezelf verwennen kan nooit kwaad natuurlijk. Zelf hou ik meer van een lekkere stoel en een los voetenbankje. Eerlijk gezegd vind ik het rookstoeltje leuker.

 3. MelodyK 18 juni 2021 / 21:25

  Het inzitten duurt inderdaad ‘even’ dat heb ik met Klaas meegemaakt… het is een prijskaartje maar je hebt er wel wat voor… en ja jezelf verwennen mag best, ‘moet’ je gewoon doen als je je het kunt permitteren en dat kan natuurlijk in elke prijsvariatie 😉

  Geniet ervan, lekker lang en zo uitgebreid paradijselijk mogelijk, dat is je van harte gegund.

 4. corry 17 juni 2021 / 21:06

  Ook mijn stoel en bank komt bij prominent vandaan Ik heb gekozen om zelf mijn rugleuning met een hendel te verstellen en de beenklap omhoog te doen. Dus geen zware stoel ook de leuningen zijn open geeft kwa zicht meer ruimte.
  Hij is op mijn maat gemaakt en de bank op Jan zijn maat.Ook heb ik ee. visite stoeltje waar de rugleuning met de hand verstelt kan worden.Ben erg tevreden over prominent.
  l

 5. Thomas Pannenkoek 17 juni 2021 / 08:32

  Toevallig ben ik ook net op zoek naar zo’n zetel. Ziet er heel comfortabel uit!

 6. Zo simpel is dan geluk 17 juni 2021 / 08:24

  Jezelf verwennen is altijd goed! Hopelijk ben je snel gewend aan je nieuwe stoel.

 7. John 17 juni 2021 / 07:29

  Geen aangemeten stoel hier. We hebben wel een leren bank, inmiddels 20 jaar oud, welke heerlijk zit. Echt voor de tv hangen doe ik niet dus een relaxstoel heb ik nog niet nodig.
  IK hoop dat die van jou inderdaad lekker gaat inzitten, maar dat zal wel.

 8. Joanne 16 juni 2021 / 23:23

  Ik denk dat je er veel plezier van gaat krijgen. Je moet hem inderdaad ínzitten’. En dat duurt even. Dat hebben wij ook met bankstellen. Ik ben vrij klein en in de winkel zitten ze goed. Eenmaal thuis vanuit de fabriek bengelen mijn voeten in de lucht. Het duurde een half jaar voordat ik de grond kon raken. En nu zit hij heerlijk!
  Heel veel plezier met je mooie stoel.

  Liefs Joanne

 9. Ferrara 16 juni 2021 / 22:44

  Je hebt je lengte ook niet mee. Kan Jan hem niet voor je inzitten? Zonde van het rookstoeltje.

  • Happy Hulk 17 juni 2021 / 07:27

   Nou lekker hoor, je hebt haar op een idee gebracht! 🤔
   Nu zit ik op dat bionische ding.
   Ik mis mijn bank!!!!!

   • Happy Hulk 17 juni 2021 / 07:49

    Ik heb er zojuist tijdens het schrijven van een blogje ingezeten.
    ZUM BALLEN ERMEE.
    Wat een kreng van een stoel!
    Hij past mij voor geen ene meter.
    Ga snel naar mijn bank.

 10. די מריו 16 juni 2021 / 22:17

  Ik hoop toch voor je dat het binnen enkele weken beter gaat zitten. Anders is het toch zonde van zo’n dure stoel.

  Love As Always
  Dimario

 11. Rikit 16 juni 2021 / 20:52

  Mijn Lief heeft ook een aangemeten stoel, wel van een ander merk, maar die zit haar als gegoten. Misschien moet die van Jouw nog even ingezeten worden. Ik hoop dat je heel gauw er van gaat genieten, want het is een hele aderlating en het moet gewoon goed zijn!!

 12. vlasje 16 juni 2021 / 20:49

  Kietel jezelf maar eens, verdien je!

 13. rietepietz 16 juni 2021 / 20:18

  Ik hoop dat het snel helemaal naar je zin zit. Dat soort stoelen zijn volgens mij voorál lekker om ontspannen te kunnen liggen als je even een uiltje wilt knappen. Maar je gaat er vast veel plezier aan beleven.

 14. matroos 16 juni 2021 / 19:46

  De schipper heeft al 15 jaar zo’n stoel in leer,nu ging eerst de accu stuk en even later de bediening.Laten repareren,want de schipper wilde geen nieuwe.Ik zit er nooit in,ik houd van bankhangen🤣wens je veel plezier van je nieuwe ‘troon’

 15. gewoonanneke 16 juni 2021 / 19:40

  Ik hoop dat je er veel plezier van hebt. Mijn vriendin had er ook een gekocht. Zij is ook niet lang en had er veel problemen mee. Niet bij dat merk van jou trouwens. Maar wel een heel dure. Nu een andere uitgezocht een schijntje terug voor de eerste. Ze krijgt hem binnenkort. Hopelijk bevalt deze bezig. Heel eerlijk heb ik nooit gehoord dat een stoel moet inzitten. Hij zit meteen lekker of niet volgens mij. Mijn zus kocht er een bij Seats And sofa die ook van alles kan zonder snoeren voor een schappelijke prijs en is er heel erg tevreden over. Je moet het treffen denk ik.

Reacties zijn gesloten.