Update…

Even een update… er gebeurt toch wel weer meer dan voorheen…

______________

Hier gaat alles zijn gangetje, af en toe weer de deur uit voor een bezoekje hier en daar en bezoek krijgen doet heel veel goed. Op Vaderdag kwam de jongste dochter van Jan met haar vriend. Hem hadden we nog niet in het echt ontmoet. Heerlijk buiten kunnen zitten, het was zo gezellig. Een leuk stel samen!

Dinsdag een leuke rit gemaakt door de Betuwe. Eigenlijk was de reden een combinatie. Twee keer met een pontje over gevaren, dat vind ik altijd heel erg leuk.
Ik had 16 Arcopal-borden gescoord en deze opgehaald. Precies dezelfde als van het allereerste servies dat ik kocht (voor dagelijks gebruik, ja dat gebeurde toen… je uitzet bij elkaar sparen) meer dan 50 jaar geleden. Er sneuvelde wel eens iets en ik wilde ook wel eens iets anders. Dus ik had al heel veel weggedaan. Nog één diep bord had ik in gebruik en een paar soepkommen.
Het was wel hilarisch want ik zat er al maanden op te wachten om die borden op te kunnen halen. De mevrouw was aan het verhuizen en kon ze niet meer vinden toen ik reageerde op haar advertentie.
Het allerlaatste bord begaf het onlangs in de magnetron. Gewoon in 3 delen… Van dat bord was de hele bedrukking verdwenen. Kort daarna kreeg ik bericht dat ik de borden kon ophalen.

Meteen een tas met oude borden gevuld, van mijn ‘goede’ servies dat ik inmiddels volop gebruikte maar dat wilde ik ook niet meer, die kunnen doorgesluisd worden naar de Weggeefwinkel.

Gisteren lekker geluncht samen in de tuin van een restaurant hier in Zeist, het eten was en is daar nog steeds heerlijk. En zo luxe dat het weer kan ook. Het is eigenlijk een soort Zorgrestaurant met een winkeltje erbij met veel zelfgemaakte spullen die te koop zijn. Mensen met beperkingen doen de bediening en dat is heel aandoenlijk. Ze zijn allemaal even aardig!

Ik kan weer zwemmen en dat is ook fijn, gaat ook goed, zelfs met mijn zere arm want ik kom er niet echt mee achter mijn lichaam.

Helaas is mijn linkerarm/schouder dus nog steeds niet in orde. Ik had gisteren een tel. afspraak met de schouder-orthopeed van Annatommie. Na 2 cortisonen-prikken, waarvan alleen de 2e wat verlichting gaf, kan hij niet meer doen dan een operatie uitvoeren om mij van de pijn af te helpen. Losmaken die half-vaste pees. Net als zijn advies was na mijn fietsval in de juli 2018 mbt mijn rechterarm/schouder.
Hij vertelde dat er links ook pezen gescheurd zijn en dat daarom die biceps-pees soms uit zijn gootje wordt geduwd.
Maar mijn andere arm/schouder is het ook weer aardig gaan doen doordat andere pezen zijn functie overnamen, zoals hij ook al voorspeld had, dat dat zou kunnen gebeuren. Maar ja, dat is 3 jaar geleden en dan heb ik nog even te gaan als het ook gaat werken voor mijn linkerschouder.
Geduld is een schone zaak, geen vervolgafspraak gemaakt, eerst maar eens kijken wat dit wordt.

Jan heeft gisteren ook zijn 2e vaccinatieprik gekregen. Hij heeft er vooralsnog helemaal geen last van of het moeten wat darmproblemen zijn.

De CoronaCheck-app had ik al gedownload. Vanaf vanmiddag een update doen en dan mijn vaccinatie-gegevens erin zetten vanuit MijnRIVM. Benieuwd hoe dat allemaal werkt. Jan nog niet, hopelijk wordt zijn 2e prik ook snel verwerkt in het systeem.

Dan kunnen we binnenkort zonder extra toestanden met een gerust hart op vakantie… Jippie!!!


13 gedachtes over “Update…

 1. cornma 25/06/2021 / 15:28

  Is niet echt fijn, zo’n pijnlijke schouder, want je moet hem toch veel gebruiken.
  Is wel fijn dat je weer kunt zwemmen en af en toe ergens op een terrasje kunt zitten.
  Is nog fijner als je straks weer veel meer bewegingsmogelijkheden hebt en gewoon lekker de deur uit kunt gaan. Iets om van te genieten.

  Like

 2. John 25/06/2021 / 06:31

  Ik kreeg begin van deze week mijn tweede prik maar heb wel last van bijwerkingen. VAndaag werd ik weer wakker met spierpijn. Hopelijkis de vermoeidheid vandaag een stuk verdwenen. Op vakantie ga ik ook nog maar even niet.
  Je schouder/arm, je gebruikt ze nogal eens. Een gescheurde pees is geen pretje. Hopeleijk ook dat snel verholpen voor je. Zwemmen is toch heerlijk, al zwem im gewoon in zeewater.

  Like

 3. gewoonanneke 24/06/2021 / 22:42

  Vervelend dat je schouder zo zeer blijft doen. Ja bij de kringloop zie ik ook nog vaak van arcopal artikelen staan. Heb er zelf nog een paar ovenschalen van.

  Like

 4. Mrs. Brubeck 24/06/2021 / 21:59

  Wat heerlijk dat jullie toch echt genieten. Jammer van je schouder, erg vervelend hé? Die gewrichten die niet meer mee willen, ik weet er alles van 👿, heb maandag nog een “prik” in mijn heup gehad… zo pijnlijk… Ik hoop dat er een oplossing voor je komt. C en ik haalden een half uurtje geleden allebei onze 2e prik, kunnen we binnenkort weer eens afspreken met jullie!!
  Dikke knuffel, ook voor Jan 😘😘.

  Like

 5. Matroos Beek 24/06/2021 / 20:15

  Ook wij zijn beide al meer dan drie weken terug voor de tweede keer gevaccineerd. Geen bijwerkingen gehad. Nu nog even achter die app aan…
  Langs deze weg wens ik je ook beterschap met de schouder.

  Like

 6. Zo simpel is dan geluk 24/06/2021 / 19:38

  Fijn dat je weer kan zwemmen en dat jullie weer af en toe bezoek ontvangen. Is toch wel erg gezellig.
  Wel heel naar dat je schouder nog niet wil meewerken. 😦

  Like

 7. די מריו 24/06/2021 / 19:35

  Mooi dat je weer kan zwemmen, dat duurt hier nog wel even, ze zijn aan het verbouwen.

  Love As always
  Dimario

  Like

 8. Liesbethblogt 24/06/2021 / 18:11

  Dat oude series is echt heel leuk! Heel naar die schouder, zelfs het plaatje ziet er al zo uit hoop dat je vooruitgang gaat boeken ermee. Fijne vakantie alvast.

  Like

 9. gewoonzoalsikben 24/06/2021 / 17:14

  Ook hier beiden de tweede vaccinatie gehad .De man bijna nergens last van behalve wat slaperig ,ik wat [ heel veel ] klein beetje vermoeider haha maar dat word ook minder .Het geeft toch een wat veiliger gevoel en ik ben blij dat ik het gedurfd heb .Langzaam kunnen we gelukkig wat meer . Maar wel heel vervelend van je schouder .Maar hopelijk kun je binnenkort weer een vlucht boeken naar je zoon en zijn gezin
  Liefs xxx

  Like

 10. Happy Hulk 24/06/2021 / 16:47

  Nou, ik ben hartstikke blij dat het zo goed met je gaat! 🥰

  Geliked door 1 persoon

 11. rietepietz 24/06/2021 / 15:17

  Ik moest toevallig van de week er aan denken of je alweer kan zwemmen., Ik ga hier ook eens informeren wat er mogelijk is want zwemmen is fijn. Heerlijk hoor dat we iets meer kunnen doen. Geef maar een gil wanneer je het niet al te druk hebt dan doe ik een keer Zeist aan. Je weet vast wel iets leuks buiten te doen. 😉 De omgeving is groen genoeg. 😉

  Like

 12. corry 24/06/2021 / 14:58

  Gunstig dat jullie samen de tweede prik gehad hebben. Jan ziet er perfect uit. wat genieten jullie samen.
  Hoop dat het snel. weer beter gaat met je schouder. .Het blijkt wel heel ingewikkeld te zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.