Zwijmelen op Zaterdag #452 – “Xavier Rudd”

Zwijmelen op Zaterdag, alsof we niet weggeweest zijn!

______________

Maar dat is dus wel zo, we zijn een weekje naar Gran Canaria geweest. Een goede reis gehad, wel met mondkapjes in het vliegtuig, maar alles voor het goede doel!

En eindelijk, na ruim 1,5 jaar Nick en zijn meiden weer kunnen zien en knuffelen. We hebben ze in dat weekje 4x bezocht en dus gezien, super! Lekker gegeten met elkaar op de dag van het weerzien, 2 dagen later met wat meer aardige mensen gebarbecued en weer 2 dagen later gezellig uit eten geweest. De laatste dag nog bij ze geluncht en een paar geleende spulletjes teruggebracht. Dus het was echt geweldig!

We zijn weer aardig bijgepraat. De kleindochters hebben allebei een vriendje, dat wist ik natuurlijk al, die hebben allemaal vakantie en vermaken zich ook prima.

Inmiddels zijn ze vorig jaar oktober verhuisd naar een huis in de bergen. Woonoppervlak 110 m2, 3 slaapkamers, een mooie keuken en badkamer, eetkamer en woonkamer. Echt een geweldige plek.
Omringd door bergen en zóóóó rustig.
Het staat op 850 meter hoogte met een flink stuk tuin erbij waar hij een gestapeld stenenmuurtje heeft gebouwd samen met een zwager, en allerlei boompjes, planten en bloemen geplant. Een buitenkeuken gefabriceerd en natuurlijk een barbecue. Heerlijk de ruimte voor hun 3 honden. Ook in het huis het nodige geschilderd en naar hun zin gemaakt.

Hij had alle tijd omdat zijn werk (TUI) stil lag op het vliegveld. Sinds deze week is hij weer voor 50% aan het werk. Dus een beetje terug naar normaal.

We hadden een auto gehuurd, was een VW Polo, dus prima. Zit een beetje laag, maar het was niet anders. We waren dus van niemand afhankelijk en konden gaan en staan waar we wilden. Jan heeft steeds gereden en in de bergen rijden met bocht na bocht en soms smalle weggetjes, was wel een beetje vreemd en wennen, maar het is allemaal prima gegaan. Hij houdt van ideale lijnen rijden, maar dat mocht hij nu niet van mij… 😃

Ons appartementje was super! Een studio, klein maar compleet, een heerlijk bed en douche. Verder niks gemist. Een balkon met heel veel wind. Maar wel heerlijk want het was heet en normaal gesproken zou ik daar in de zomer niet willen zijn. Maar we zaten nu in het noorden en dat scheelt wel een graad of 6 met het zuiden, dus met de wind was het heerlijk. De deur en het raam open en het was heel aangenaam.

We hebben 3 van mijn vriendinnen opgezocht op één dag in Playa del Ingles en Puerto Rico. Ingrid, Dessi (in haar restaurant geluncht) en Wil. Ook weer zo leuk om ze allemaal na zoveel tijd te zien en te spreken terwijl je weer gewoon tegenover elkaar zit.

Twee dagen gebruikt om wat bezienswaardigheden te bekijken. De grotwoningen in Guayadeque en de Bandamakrater. Vanuit onze studio konden we El Bufadero de la Garita zien. Waar we ook naartoe gewandeld zijn. Een soort blaasgat in zee, omringd door rotsen. En omdat de zee zo wild was, was het prachtig. Ik had dit nog nooit gezien. Dit filmpje is van YouTube!

Lekker uit eten geweest, alleen ontbijtje gemaakt en verder… VAKANTIE!!!

Ook de terugreis ging heel voorspoedig. Het vliegtuig was half leeg dus we hadden 3 stoelen met zijn tweetjes. Dat Jan ook zo makkelijk zonder problemen, net als op de heenreis, in het vliegtuig stapte en relaxed was, vond ik echt bewonderenswaardig. Hij stond zelf ook versteld dat hij geen angsten had of zenuwen. Vanuit Eindhoven naar huis regende het eerst erg, maar toch was het een fijne rit.

Allesbehalve onze thuiskomst… maar daarover later! Want een poging tot inbraak constateren, had ik ooit al meegemaakt toen ik in 2017 terugkwam uit Zuid-Afrika, is niet leuk thuis komen en dat hoort niet in dit logje 😠

Het zwijmelnummer vandaag is “Follow the Sun” van Xavier Rudd.

Gewoon omdat we de zon elke dag hebben gezien en gevoeld, omdat de zon nu ook volop schijnt nu we weer thuis zijn.
En we gisteren genoten hebben van de laatste afleveringen van het TV programma “Dwars door de Middellandse Zee” van Arnout Hauben met zijn companen die dit nummer als hun begin- en eindtune hebben.

Echt een prachtig programma met schitterende beelden, mooie achtergrondverhalen, leuke momenten en heel veel mooie eilanden. Op een paar eilanden ben ik zelf ook geweest, Gibraltar was het startpunt, geen eiland maar een rots. Verder Mallorca, Ibiza, Santorini en de bedoeling was om te eindigen in Jeruzalem, maar dat bleek door corona niet mogelijk, dus werd de laatste stop in Venetië waar ik veel bekends zag, zo leuk. We hebben genoten.

“Follow the Sun”

Binnenkort kom ik dus weer lezen en reageren! Heb nu maar even mijn Feedly op NUL gezet, hoewel er wel een paar blogs zijn die ik even snel scan.

En binnenkort ook een klein verslagje over onze thuiskomst…

Gaan jullie ook nog even kijken bij Natasja?

Ik wens iedereen een fijn zonnig weekend toe!

Advertentie

16 gedachtes over “Zwijmelen op Zaterdag #452 – “Xavier Rudd”

 1. Regenboogvlinder 20/07/2021 / 17:20

  Dank allemaal, we denken nog vaak terug, het was een bijzondere vakantie! En nu mis ik mijn zoon dubbel zo erg… duurt weer een tijdje voor we elkaar weer zien… Maar komt goed, ik ben een ijzeren paardje zei ik vroeger altijd. En ook nu kan ik dat! 🙏👍💪🦋

  Like

 2. gewoonanneke 19/07/2021 / 22:51

  Heel erg fijn hoor Trees om je familie weer eens in het echie te zien toch en te knuffelen. Wat zal je dat gemist hebben. En vrienden ontmoeten. Mooi om dat allemaal weer te kunnen doen.

  Like

 3. Happy Hulk 19/07/2021 / 09:40

  Wie was die vrouw die half in mijn armen ligt?

  Like

 4. Natasja 18/07/2021 / 21:09

  Wat een zaligheid!
  En een lekker liedje. Fijn dat de vakantie zo heerlijk verlopen is.

  Like

 5. Rikit 18/07/2021 / 12:14

  Uit je verslag blijkt wel dat Jullie er van genoten hebben. Daar kan je weer een tijdje op teren. De Zwijmel past helemaal bij het vakantie gevoel wat je ervaren hebt, en ons doet verlangen naar zonnige vakantieoorden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. T. 17/07/2021 / 21:37

  Oh, wat ik echt niet snap is dat mannen altijd met blote buiken aan tafel willen zitten. Brrrrr, ik vind dat echt niet fris. Hahaha, sorry, dat is mijn dingetje.

  Fijn dat jullie zo genoten hebben. Alleen die thuiskomst: bah!

  Geliked door 1 persoon

 7. Thomas Pannenkoek 17/07/2021 / 18:16

  Blij dat ik mocht meegenieten van jullie vakantie. Lijkt me een heerlijk avontuur te zijn na die vervelende corona-toestanden.

  Geliked door 1 persoon

 8. AnneMarie 17/07/2021 / 16:47

  Super dat jullie iedereen weer gezien hebben. Kun/moet je weer een tijdje op teren. Ik hoop dat corona zich koest zal houden zodat we weer een beetje kunnen gaan en staan waat we willen.
  Volgens mij gebruikte Floortje deze muziek destijds ook wel eens voor haar programma.

  Geliked door 1 persoon

 9. John 17/07/2021 / 16:34

  Oh, dat zal wel echt heerlijk geweest zijn die knuffel 😀 Fijn dat jullie dit hebben kunnen doen!

  Geliked door 1 persoon

 10. rietepietz 17/07/2021 / 15:24

  Welkom thuis, wat fijn dat dit weekje jullie gegund was. Nou ja ik weet dat Jan een lijntje met de grote baas boven heeft.Leuk appartement, meer heb je ook niet nodig denk ik. Waarschijnlijk heb je nu weer een paar dagen quarantaine plicht maar dat heb je vast wel voor over voor zo’n heerlijke week
  😉 De naam van de zanger zei me niets maar het nummer blijk ik toch wél te kennen.

  Like

  • Regenboogvlinder 21/07/2021 / 10:46

   Het appartement was echt heerlijk!
   Nee hoor geen quarantaineplicht. Vanuit de Balearen en Canarische eilanden konden we gewoon met niks terugreizen. Nu waarschijnlijk al niet meer. We waren net op tijd weg en terug. Wel meteen thuis de volgende ochtend een thuis-corona-test gedaan. Allebei negatief.

   Like

   • rietepietz 21/07/2021 / 13:17

    Wonderlijk dat je precies de goede periode had uitgekozen, nou ja, het zal jullie extra gegund zijn. 😉

    Like

 11. Ferrara 17/07/2021 / 15:19

  Gezellig verslag waarin duidelijk valt te lezen dat jullie het naar je zin hadden.
  Blijkbaar een minder leuke thuiskomst, jammer.

  Geliked door 1 persoon

 12. vlasje 17/07/2021 / 14:37

  Klinkt fantastisch, alleen die thuiskomst…….wat een domper. Liefs

  Geliked door 1 persoon

 13. matroos 17/07/2021 / 14:31

  Fijn dat jullie hebben genoten en zo ontspannen❤

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.