Een fantastisch weekend…

Hieronder herblog ik het verslag van Jan! Het was echt een geweldig weekend!

De familiereünie waar ik zaterdag naar toe ging, was ook heel erg leuk. Lang geleden dat we elkaar, 15 neven en nichten incl. aangetrouwd en mijn aangetrouwde oom Luuk van 95 jaar, hadden gezien en gesproken. De laatste jaren zagen we elkaar alleen bij begrafenissen of crematie’s. We hadden allemaal één mooie bloem meegenomen en dat maakte samen een prachtig ‘plukboeket’.

Wat zat ie op zijn praatstoel. De bedoeling was alleen koffie drinken, in het tehuis waar hij tijdelijk woont voor hij een eigen plekje heeft, met taartjes die de organisator mee had genomen. Maar hij ging ook mee lunchen en daarvoor moest zijn rollator mee omdat hij wel een stukje moest lopen. De tijd vloog om en het was echt geweldig en voor iedereen voor herhaling vatbaar. We misten nog wel een paar mensen maar wie weet zijn die er de volgende keer ook bij! Het was super!

Oom Luuk op zijn praatstoel, wat had hij een plezier!

Happy Hulk

Een wel heel bijzonder weekend beleefd, waarin wij fantastisch fijn hebben genoten. Ik was uitgenodigd om de drukbezochte officiële opening van de Blauwe Hut bij te wonen op de Thijmse Berg in Rhenen, waar gezinnen met jonge zieke kinderen van een gratis vakantieverblijf kunnen genieten. Zie laatste kerstverhaal. Dit fantastische project werd gerealiseerd door een stel zeer positief ingestelde mensen, die echte doeners zijn. Zij lieten zich leiden door een Zweedse filosofe, die vaak de woorden uitsprak, ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus denk ik dat ik het wel kan’. En dat er grote behoefte voor is bleek wel door de 12 boekingen die deze stichting al mocht ontvangen. Grote hulde voor deze mensen die dit project wisten te realiseren.

Wij verbleven voor twee nachten in B&B Bovenweg wat gesitueerd ligt vlakbij de Thijmse Berg. Dit vanwege het feit dat Treeske die dag een familiereünie had in Amsterdam…

View original post 307 woorden meer

25 gedachtes over “Een fantastisch weekend…

 1. John 26 april 2022 / 07:48

  Heel erg leuk om alle (de meeste dan) neven en nichten en dergelijke te zien, en wat een kanjer, 85 jaar en dan nog zo kwiek. Hopelijk doen we het hem allemaal na.
  Ik op 4 juni weer een neven en nichten dag. Hopelijk net zo leuk als jullie dag.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2022 / 09:50

   95 is die oom van me! Net zo oud als mijn moeder zou zijn geweest… Hij is niet eens een van de jongsten van de familie.
   Leuk vooruitzicht John, alvast een fijne dag gewenst met jouw familie!

   Like

 2. gewoonanneke 25 april 2022 / 21:13

  Ja hoe leuk is dat doet me denken aan toen mijn moeder 100 werd, eens een keer dat veel nichten en neven kwamen die vonden het ook zo leuk eens iets feestelijks ipv begrafenissen waar we elkaar anders zagen. Heerlijk zo’n oom die er zo van zit te genieten en op mijn praatstoel zit. Allebei wat leuks gedaan op jullie weekend zo.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2022 / 09:51

   Dat klopt ook, maar eigenlijk is dat niet de gelegenheid. Zodoende werd het idee geopperd om elkaar eens in een andere setting te ontmoeten en dat is heel goed gelukt!

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 29 april 2022 / 20:34

    Dat is veel leuker zo dan altijd bij alleen begrafenissen elkaar zien toch.

    Geliked door 1 persoon

 3. rietepietz 25 april 2022 / 18:58

  Tjonge wat een warme week voor jullie allebei. Daar kunnen jullie wel weer even op teren. Wat een krasse oude baas is die 95 jarige zo te zien..

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 april 2022 / 19:25

   Een weekend maar Riet, het zat vol gepland, maar het was super! Mijn oom is geestelijk nog geweldig. Dubbel lagen we iedere keer. Hij vertelde ook nog dat ik net geboren was toen hij uit Indië kwam. En 3 weken later gingen we met de bus en trein naar Driebergen waar mijn tante in het klooster woonde. En dat ik niet huilde zolang de bus of trein maar bleven rijden… Dat hij dat allemaal ook nog wist, zo leuk!

   Like

   • rietepietz 25 april 2022 / 20:16

    O ja dat is waar, maar vaak lijkt zoiets wel een week. 😉 Fijn dat hij nog zo bij is, dat is toch leuker oud worden en is er veel meer contact mogelijk.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 26 april 2022 / 09:52

     Nou, met de voorbereidingen erbij geteld en het nagenieten, we hebben het er vanmorgen weer over gehad duurt het inderdaad wel een week ja! 😊🦋

     Like

     • rietepietz 26 april 2022 / 12:56

      Korte vakanties lijken meestal langer , ik weet ook niet hoe dat komt.

      Like

 4. Flora Bijvank 25 april 2022 / 18:56

  Fantastisch klinkt het

  Geliked door 1 persoon

 5. Happy Hulk 25 april 2022 / 17:42

  Ik vind het nog steeds zo geweldig hoe we dat hebben georganiseerd.
  Jij je ding doen, ik iets anders en daarna weer fijn happy together. 🥰

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.