Nog even wennen…

Gisterenmiddag dacht ik opeens, oeps… ik ben helemaal vergeten mijn zwijmel te zetten op zaterdag. We waren ook weg natuurlijk, maar ik had het bericht gewoon kunnen inplannen en echt… ik heb er gewoon helemaal niet aan gedacht. Ben dus nog niet gewend aan regelmatig bloggen.

Maar dat komt wel weer goed. Het wordt binnenkort weer zaterdag en dan doe ik zeker weer mee!

Ik heb mezelf ook voorgenomen niet krampachtig te doen om echt alles van mijn favo bloggers te lezen. Een paar dagen weg en/of geen of weinig tijd en je loopt zo weer achter. Daar is niets aan te doen.

Ik vind het wel heel leuk dat ik weer begonnen ben. Ook weer op de hoogte zijn van anderen en hun bezigheden is gewoon leuk.

Er is een heleboel gebeurd in die 8 maanden waarin ik buitenbeeld was. Corona hield ons natuurlijk ook in de greep en veel thuis want we hebben aldoor heel voorzichtig gedaan.

Kerst was heel erg rustig, op de dag voor kerst gegeten bij mijn dochter en schoonzoon. Zij had gekookt, het was super gezellig. We hadden alle 4 een zelftest gedaan, gewoon voor alle zekerheid. En verder de kerstdagen lekker samen thuis. Geen straf in onze fijne woning!

En eind februari Jan zijn 69e verjaardag gevierd. Hij twijfelde best nog wel even, zal ik het wel vieren of niet. Uiteindelijk besloten het wel te doen. Op zondag de kids en kleinkids en op maandag de broers en zussen. Na 2 jaar was dat natuurlijk super gezellig. Maar waar we niet op gerekend hadden was, dat een van onze gasten naar het carnaval was geweest. Helaas wisten we dat niet anders hadden we hem echt niet binnen gelaten. En ja hoor, kon eigenlijk ook niet anders, hij bleek de volgende dag toch corona te hebben. Wij hebben ons op woensdag ook laten testen bij de GGD en ja hoor, ’s avonds de uitslag in de mail, allebei positief, kon niet missen. Jan was toen al ziek maar ik had nog geen klachten. Een avondje plezier en 7 mensen aangestoken. Niet echt verantwoordelijk, maar goed. Iedereen is weer beter, dus dan hebben we het ook maar gehad.

We zijn nog wel regelmatig zomaar een dag energieloos en dus ook moe, maar hopelijk worden de tussenpozen steeds minder.

Ik heb nog wel het een en ander te vertellen dus wordt vervolgd!

18 gedachtes over “Nog even wennen…

 1. John 27 april 2022 / 08:32

  Gelukkig is het een keer per week zaterdag 😛 Als ik en pauze heb lees ik nooit in. Zelfs niet als ik een dag niet geblogd heb. Het zou onbegonnen werk zijn en daarnaast, anderen zouden het ook niet doen, dus ja.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 april 2022 / 18:40

   Zo is het John. Nee, ik doe dat ook niet meer, tenzij een titel van een logje me erg aanspreekt en ik er meer van wil weten. En ik heb me er tot nu toe ook goed aangehouden. Zomaar zonder erg een dag of 5 niks gelezen bij anderen. Het zij zo!

   Like

 2. די מריו 26 april 2022 / 21:48

  Ik snap dan niet dat mensen geen verantwoordelijkheid nemen. Als ik weet dat ik naar een groep mensen ga, dan ga zou ik niet vlak daarvoor nog naar een grote groep mensen gaan. En dat wil helemaal niet zeggen dat ik door het leven ga als een bange wezel, maar je kunt wel rekening met andere houden.

  Love As Always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 april 2022 / 18:44

   Wij ook niet hoor, hij had het zelf ook kunnen bedenken als je zo’n risico neemt. Hij had ’s morgens wel een foto van een negatieve zelftest gestuurd en ik snapte niet waarom… Maar het is voorbij en gelukkig is iedereen wel weer beter. Hij zat er zelf wel behoorlijk over in…

   Like

 3. gewoonanneke 26 april 2022 / 21:18

  Gewoon lekker je eigen ding doen toch….. en de verhalen komen toch wel…. Fijn dat jullie allemaal weer beter zijn ook. Ja dat is best vervelend als er zoveel mensen besmet worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 april 2022 / 18:45

   Ja hoor, langzaamaan weer opstarten, echt weer leuk! De contacten ook weer! ☺️🦋

   Geliked door 2 people

   • gewoonanneke 29 april 2022 / 20:29

    Ja zeker was blij dat ik weer negatief voor Koningsdag getest was. Al heb ik me nog niet meteen volop in de massa gestort.

    Like

 4. MelodyK 26 april 2022 / 20:16

  niks moet alles mag.. zeker in bloggen..dus vooral jezelf geen geweld aan doen

  Spijtig te lezen dat jullie door andermans egoïsme beiden corona moest oplopen, wat een oetlul zeg.. Hopelijk behoort de overlast die jullie ervaren snel definitief tot het verleden.

  Het is lekker weer, volop pitamientjes D te halen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 april 2022 / 18:46

   Oh nee, zeker niet! Dat heb ik wel geleerd intussen.
   Helaas ja… gewoon heel dom! 🤨

   Geliked door 1 persoon

 5. rietepietz 26 april 2022 / 18:34

  Het viel me op ja, geen muziekje maar ik had bij Jan al gelezen dat jullie uit waren dus dat begreep ik. Corona is gewoon lastig te omzeilen als je weer een beetje onder de mensen komt. Het is ook lastig te voorspellen wanneer je besmettelijk bent dat kan een paar uur ná een negatieve test alsnog positief zijn . En dan kan dan ook nog terwijl je geen klachten hebt.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 april 2022 / 18:47

   Inderdaad, de negatieve zelftest die hij stuurde snapten we niet, maar achteraf natuurlijk wel…
   Mijn schoonzoon werd dinsdag ziek, net als Jan, ik op donderdag op de dag en mijn dochter pas op zaterdagavond… Dus ja, erg onvoorspelbaar.

   Like

 6. Edward McDunn 26 april 2022 / 10:29

  Je kunt ook niet altijd bij iedereen reageren hoor, daar zou je dagwerk aan hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 april 2022 / 13:08

   Nee en aan die belofte aan mezelf ga ik me echt houden!

   Like

 7. Happy Hulk 26 april 2022 / 09:09

  Ach meissie, dat zwijmelen is je vergeven.
  Je wordt tenslotte al wat ouder. 😜

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.