Opeens verhuizen… (2)

Eenmaal de beslissing genomen gingen we aan de slag…

Als eerste wilde ik graag de vliering leeg, was niet spectaculair vol hoor, verdeeld in 4 hoeken:
kerstspullen, dekbedden en kussens, koffers en reistassen en een aantal plasticbakken met spullen van vroeger en 2 logeerbedden. Die waren maar 1 keer een week gebruikt in december 2013, dus nog gloednieuw.

Ik zei tegen Jan, we hadden echt tijd genoeg, die vliering wil ik graag eind van de week leeg. Maar toen hij eenmaal boven was en begon met via de vlizotrap de spullen aan te geven was het dezelfde dag al gepiept. Na het stofzuigen was de vliering klaar, ging het luik dicht en hoefden we daar niet meer te zijn.

De tweede klus was de logeerkamer, eerst het bed verkopen. Jan had foto’s gemaakt en het uit elkaar gehaald. Ook dat was snel gebeurd en toen hadden we ruimte om de dozen van de vliering netjes op te stapelen, de dekbedden etc. in nieuwe vacuümzakken doen. De ingebouwde plankenkast waar de foto-albums en boeken stonden was ook zo leeg, in de kelder hadden we nog zo’n 40 dozen staan die over waren van mijn vorige verhuizing, die we daar goed voor konden gebruiken.

Jan pakte ondertussen de schuur aan. Daar was al heel veel van uitgezocht of weggedaan. We wisten tenslotte in maart al dat we wilden verhuizen. Hoe lang het zou duren was natuurlijk heel onzeker, maar als je iets niet meer nodig hebt of er geen ruimte is voor de spullen in de nieuwe omgeving, dan maar afscheid nemen.

Tussendoor allerlei administratieve dingen regelen, o.a. een verhuizer, een schilder. Verder de komende verhuizing doorgeven ivm de post. Laten omzetten van TV en internet en de gas- en elektra-leverancier. Weer een keer heen en weer naar Beverwijk om de pvc vloer uit te zoeken.

7 september zouden we de sleutel krijgen en op 24 september wilden we verhuizen. Het oude huis werd opgezegd per 1 oktober, dan hadden we dus nog een week om dat ook af te ronden.

De lounge-set werd verkocht. De kussens daarvan bewaarden we op een houten frame in de blokhut en die moest ook weg. Die blokhut was nog heel mooi maar we konden er niet op rekenen dat de nieuwe huurders die zouden willen hebben. Dus ook verkocht, de koper moest hem zelf uit elkaar halen en meenemen. Uiteindelijk liep alles als een trein, zoals Jan zei… we zitten in een positieve flow en het gaat maar door.

Jan heeft heel wat dozen inpakklaar gemaakt en is heel wat keertjes naar de stort gereden. Intussen werd ook de kelder leeg gemaakt, zodat we daar ook geen omkijken meer naar zouden hebben. Bloempotten, vazen, oude verfblikken, een koelkastje. Alles kwam naar boven en wat verkocht moest worden zetten we buiten onder de carport.

Het was wel grappig want Jan zag best wel tegen de verhuizing op. En ik zei steeds, maak je niet druk, we laten toch alles doen… ja de schilder was afgesproken, de vloer was gekocht en zou worden gelegd, de verhuizing werd gedaan, maar uiteindelijk blijft er natuurlijk nog heel veel over wat we zelf moesten doen. Maar het ging goed. We namen ook echt tussendoor onze rust. En af en toe een dagje ontspanning. Zo is Rietepietz zelfs nog een dagje geweest.super gezellig!

Deel 3 volgt binnenkort…

Advertentie

33 gedachtes over “Opeens verhuizen… (2)

 1. Rob Alberts 9 mei 2022 / 11:05

  Verhuizen?

  Ik moet er niet aan denken.
  Ik woon goed.

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:32

   Zolang er geen aanleiding of noodzaak voor is, lekker blijven wonen. Wie weet als ik destijds naar Kantershof was verhuisd had ik er nu nog wel gewoond.

   Geliked door 1 persoon

 2. John 6 mei 2022 / 07:47

  Een verhuizing is niet echt iets wat je vrij regelmatig doet, en dan is het wel lekker als je alles snel kunt doen omdat je weinig spullen hebt, op bijvoorbeeld je zolder.
  Volgens mij is het allemaal prima gegaan en waren jullie zo klaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:31

   Het is inderdaad prima gegaan, en alles op de geplande tijd. Hier en daar nog wat aan de wand, maar eigenlijk was het al snel heerlijk wonen!

   Like

 3. rietepietz 5 mei 2022 / 17:52

  Het scheelt heel veel wanneer je goed kunt organiseren, en dat kún je! Dat is echt het halve werk.
  Ik was op bezoek vrij kort voor de verhuizing en aan de beneden verdieping was toen nog helemaal niet te zien. Ik ben maar 2x verhuisd maar altijd wel naar een huis waar het nodige geklust moest worden. Heerlijk dat het bij jullie kon blijven bij alles even opfrissen, maar dan heb je nóg genoeg te doen met alles een plaats geven vóór het je eigen nestje is.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:30

   Ja dat klopt wel en dat vind ik ook leuk om te doen. Ja was een superleuke dag, wij hadden toen gewoon ook lekker vrij! En verbouwen… we dachten misschien moet er wel een nieuwe badkamer in, of keuken, maar we besloten meteen al om niks meteen te doen maar het eerst eens even te bekijken.

   Like

   • rietepietz 11 mei 2022 / 19:47

    Dat is ook het beste. Zodra je erin woont kun je beter beoordelen wat er beter zou kunnen, en hóe!

    Like

     • rietepietz 21 mei 2022 / 14:14

      O zeker, voorál bij keukens is de praktijk de beste leermeerster. Dan kun je beter beoordelen wat je het best “waar” kunt hebben.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 21 mei 2022 / 15:50

       En in ons geval of we iets ook wel per se wilden hebben…
       Ben helemaal tevreden met de keuken zoals hij is, alles werkt en is praktisch ingedeeld en dat is het belangrijkste.

       Like

       • rietepietz 21 mei 2022 / 15:55

        Ja zo is het natuurlijk. Er moet tegenwoordig zoveel en je moet het allemaal wél schoonhouden ook al gebruik je het zelden.

        Like

        • Regenboogvlinder 21 mei 2022 / 16:04

         Ga over mijn keuken een logje schrijven… niks zeggen tegen Jan hoor! 🤭😂

         Like

 4. Thomas Pannenkoek 5 mei 2022 / 07:41

  Een vliering? Dit woord wordt bij ons nooit gebruikt. Zoals jij het beschrijft ging alles papmakkelijk, maar er zal heel wat zweet bij zijn gevloeid. Die relatietest hebben jullie fantastisch doorstaan!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:27

   Een vliering wordt een bovenverdieping genoemd als er geen vaste trap is, maar een uitklapbare trap. Een vlizotrap noemen we dat! Het liep allemaal prima en onze relatie is alleen maar sterker geworden!

   Like

 5. matroos 4 mei 2022 / 23:16

  Wij zijn nog nooit verhuisd,maar tig x verbouwd dan ruim je ook heel wat op.De tandem werkt prima 🤣😉Ook fijn dat jullie nieuwe stek zo bevalt.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:25

   De tandem is een superteam samen! Nou en of bevalt het goed hier, heel erg blij!

   Geliked door 1 persoon

 6. די מריו 4 mei 2022 / 22:41

  Wat een werk he verhuizen, gelukkig hebben jullie goed samengewerkt.

  Love as always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:24

   Goed plannen en goede afspraken maken, dan is er niks aan de hand. Natuurlijk is het veel werk en je leventje is ontregeld, maar alles voor het goede doel…

   Like

 7. Ferrara 4 mei 2022 / 22:15

  Zo luchtig als jij verhuizen beschrijft lijkt het haast leuk om te doen, ben het met Jan eens.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:14

   Dat vond ik ook! Het was mijn 10e verhuizing, heb er nooit tegenop gezien en nu ook weer niet.

   Like

 8. Matroos Beek 4 mei 2022 / 21:37

  Jullie zijn een goed team! Je regelt veel, en denkt dat het een eitje wordt, maar dat is verhuizen helemaal niet. Je moet echt nog veel zelf doen.

  Geliked door 1 persoon

 9. gewoonanneke 4 mei 2022 / 21:33

  Ja er komt heel wat bij kijken bij een verhuizing maar zo te lezen liep alles als een trein…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:12

   Inderdaad Anneke, een kleine tegenslag want we moesten om de muren mooi te krijgen toch overal het behang afweken!, maar dat ging ook hartstikke goed. En de planning liep er niet door in de war.

   Like

 10. Happy Hulk 4 mei 2022 / 20:11

  Als ik die beelden nu zo terug zie weet ik leukere hobby’s. 😜

  Like

  • Regenboogvlinder 11 mei 2022 / 18:10

   En toch ging het hartstikke voorspoedig! We hebben wel hard gewerkt, dat hoort erbij, maar het wonen hier is heerlijk!

   Like

Reacties zijn gesloten.