Opeens verhuizen… (3)

En toen was het opeens 7 september 2021, gingen we de huurovereenkomst tekenen en kregen we de sleutels overhandigd. Samen een huis huren, een grote stap maar het voelde zo goed! En nog steeds!

Het was prima weer, de balkondeur kon heerlijk open en Jan had aan familie doorgegeven dat we er tussen 12.00 en 15.00 zouden zijn zodat, wie dat wilde, die op die dag ook kon komen kijken. Dat is in zijn familie blijkbaar de gewoonte dus die dag hebben we gewoon genomen zo die kwam.

Ook kwam de verkoper van de vloer even kijken of de ondervloer glad genoeg was om de PVC planken eroverheen te leggen. Er lag geplakt zeil en dat was prima. Een fijne PVC vloer die goed bij onze meubels past en waar we nog steeds heel erg blij mee zijn.

De schilder die we via via hadden kunnen inhuren om alle plafonds en muren weer toonbaar te maken kwam ook langs om alles op te nemen. Hij zou wel een paar dagen bezig zijn want de mevrouw die voor ons hier woonde had echt vreselijk veel gerookt. Dat was te ruiken en ook te zien. Uiteindelijk had hij een week nodig.

Hij had wel een klus voor ons, want voor hij kon starten moesten wij dus wel overal het behang af zien te krijgen. Dat was even een tegenvaller, maar na 3 dagen was het dus allemaal gelukt. Ik mocht vroeger nooit iets doen, dus dat soort klusjes heb ik ook nooit gedaan, maar ik heb een hele middag geholpen en ook een dochter van Jan en het ging goed. Ik mocht ook alle stopcontacten verwijderen. Die gingen met de plafondroosters voor ontluchting en beluchting mee naar Zeist om schoon te worden gemaakt en ze konden een paar dagen later weer spic & span mee terug.

De lampen werden opgehangen, dat ging niet allemaal even makkelijk. Het plafond is erg hoog, Jan is bekend met hoogtevrees en boven je hoofd werken is nooit zo fijn. De aansluitingen waren niet allemaal even handig, maar ook hier kwam de dochter van Jan voor langs om haar vader te helpen. Het scheelde echt dat die klussen ook allemaal al klaar waren.

Intussen hadden we in Zeist ook nog het een en ander voor te bereiden, inmiddels hadden we de verhuisdozen van het verhuisbedrijf gekregen en kon ik verder met inpakken. Jan ging een aantal dagen alleen naar Beverwijk voor ander schoonmaakwerk. De ramen, de kozijnen, de deuren, noem maar op… Maar hij kon het allemaal en dat was super!

Waar we de energie vandaan haalden, gewoon de zin om te verhuizen en omdat je nou eenmaal door moet natuurlijk, het ging gewoon als een speer.

De schilder was op 20 september om 12.00 uur klaar. De vloerenleggers kwamen op woensdag de 22e en de verhuizing was gepland op 24 september.

Nadat de vloer gelegd was, wat nog even pushen was, want de 2 heren vloerenleggers hadden niet zo’n haast. Ze vonden het balkon heerlijk blijkbaar en zaten regelmatig een sigaretje te roken en koffie te drinken. Maar natuurlijke lukte het nadat Jan ze even streng toe had gesproken. Het was tenslotte afgesproken dat alles op één dag zou worden gedaan.

Ook moest er nog een boel afval worden afgevoerd. De vloer moest natuurlijk nog helemaal geveegd/gestofzuigd en later gedweild worden. Jan had alles gestofzuigd, dus dweil-klaar gemaakt. Daarvoor hebben we mijn dochter gevraagd, die sowieso naar Beverwijk zou komen om te helpen op de dag van de verhuizing. Ze was al vroeg begonnen, maar het hele huis dweilen was ook superzwaar. Haar rug en armen hadden het zwaar te verduren en na die vrijdag was ze het hele weekend gesloopt… Maar… alles voor het goede doel! En wij waren erg blij met die hulp!

Nog één deel te gaan… de verhuisdag! Tot later!

Advertentie

28 gedachtes over “Opeens verhuizen… (3)

 1. Vonnieb 31 mei 2022 / 21:26

  Jullie zitten lekker hoog zo te zien. Lekker uitzicht 😊
  Fijne avond

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 1 juni 2022 / 16:54

   Valt mee hoor, we wonen op de 4e etage! Maar het uitzicht vind ik prima, ook de flats om ons heen storen me helemaal niet. Het is allemaal ver genoeg weg.

   Like

 2. minoesjka2 29 mei 2022 / 16:07

  Een huis moet als een warme jas zitten, beschermende, behaaglijk en warm. Nou, zo te lezen zit dat bij jullie helemaal goed 🙂

  Like

 3. Jokezelf 27 mei 2022 / 13:26

  Ik was ook een poos van mijn blog af en val nu middenin je verhuisverhaal. Alledrie de delen nu bijgelegen. Geweldig appartement zo te zien. Daar boffen jullie mee.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 mei 2022 / 13:45

   Leuk, ik maak er deze week nog één over de verhuisdag! Ja, we boffen zeker! Het is allemaal zo praktisch. Makkelijk schoon te houden en toenkomstgericht, geen drempels, brede deuren, badkamer aan de slaapkamer etc. Geen tel heimwee gehad naar Zeist, hoewel dat heerlijk wonen was ook.

   Like

 4. Ferrara 26 mei 2022 / 22:08

  Inmiddels weten wij dat jullie het daar helemaal naar je zin hebt. Heerlijk is dat en zeer gegund.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mrs. T. 26 mei 2022 / 20:11

  Jullie hebben hard gewerkt. Ben benieuwd naar hoe het er nu uitziet!

  Geliked door 1 persoon

 6. די מריו 26 mei 2022 / 17:15

  Zie ik daar nou wat mooie uitzichten? Daar moet je ook maar eens een logje over maken. Top dat er zoveel mensen geholpen hebben.

  Love As Always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

 7. Herman 26 mei 2022 / 08:49

  Ja er komt heel wat bij kijken. Ik heb heel wat keertjes al bij de kinderen geholpen door de jaren heen. Moet er nu niet meer aan denken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 mei 2022 / 13:50

   Ja, je denkt dan… we laten alles doen, maar natuurlijk blijft er nog heel veel over wat je zelf moet doen. Ja, jij was ook altijd bezig hè… Maar nu met pensioen… tis mooi geweest dus!

   Like

 8. Happy Hulk 26 mei 2022 / 08:48

  Die foto, dat je vanaf beneden onze nieuwe woning staat te bekijken, vind ik nog steeds ontroerend mooi! 💝

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 mei 2022 / 13:50

   Toen had ik alleen nog maar de plattegrond gezien… was helemaal verkocht! ❤️

   Like

 9. Thomas Pannenkoek 26 mei 2022 / 08:17

  Heel mooie ruimtes in jullie nieuwe appartement!
  Zo’n verhuiswerken zijn een ware relatietest, waar jullie grandioos in zijn geslaagd!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 mei 2022 / 13:51

   Het is prachtig en praktisch. Ja dat is allemaal goed gelukt! En we waren er ook niet bang voor gelukkig!

   Geliked door 1 persoon

 10. John 26 mei 2022 / 07:48

  Lijkt me een fijne plek om te wonen zoals ik het kan inschatten.

  Geliked door 1 persoon

 11. Matroos Beek 25 mei 2022 / 19:49

  Leuk om te lezen, boordevol herkenbaarheid want ook wij verhuisden een maand na jullie naar een flat. Ziet er heel mooi uit. Geniet verder!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 mei 2022 / 13:52

   Ja, ik herinner me nog dat jullie toen ook op verhuizen stonden. Ook genieten in jullie nieuwe appartement?

   Like

   • Matroos Beek 28 mei 2022 / 17:33

    We zijn hier toch zo gelukkig. Het is een paradijsje. We woonden vroeger ook heel leuk en veel mensen begrepen onze keuze niet. Maar het was een huis waar grote kosten zaten aan te komen én op lange termijn… zo eenzaam gelegen in een toeristisch gebied. Wat moet je daar als je ooit alleen zou vallen? Daar mochten we beide niet aan denken. Soit, we moeten ons niet verantwoorden, maar toch hebben we het al vaak moeten doen. Vreselijk vind ik dat. We zijn héél blij met onze keuze en geniet volop.

    Like

 12. rietepietz 25 mei 2022 / 19:44

  Het lijkt op de foto’s een heerlijk licht huis. Ook een duidelijk geval van “vele handen maken licht werk”. Maar het is allemaal heel snel gegaan en dat is alleen maar fijn natuurlijk. Nu alleen nog maar genieten.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 mei 2022 / 13:54

   Dat is het ook… op de foto kun je zien dat onze buren boven en onder ons een andere indeling van ramen hebben. In de woonkamer op de hoek hebben wij 3 ramen en zij ook maar op een andere plek. Ook om de hoek zelfs 1 raam minder. Ze hebben een donkere hoek. Was heel merkbaar zei de buurman toen hij hier laatst koffie kwam drinken… Veel lichter. Het is elke dag weer genieten hier!

   Like

   • rietepietz 28 mei 2022 / 14:28

    Ze hebben waarschijnlijk rekening gehouden met inkijk bij elkaar, dat zou niet prettig zijn, vandaar de verschillende plekken.

    Like

    • Regenboogvlinder 28 mei 2022 / 17:06

     Was hier volgens mij niet aan de orde, want zou niet weten hoe dat zou kunnen…

     Like

Reacties zijn gesloten.