Verhuisdag…

Jeetje, de verhuisdag is dus inmiddels alweer 8 maanden geleden!

De donderdag voor de verhuisdag hadden we nog wel het een en ander te doen… Schoon beddengoed voor in het nieuwe huis in een kussenzak gedaan. En de volgende ochtend moesten we vroeg opstaan want de verhuizers zouden vroeg komen. Eerst ontbeten en de laatste dingen uit de koelkast en uit de badkamer ingepakt, laatste wasgoed in de wasmand en toen waren we er klaar voor.

Maar helaas, de verhuizers lieten op zich wachten… 45 minuten na de afgesproken tijd kwamen ze met 2 kleine vrachtwagens. Ik dacht dat de ze uit de buurt rondom Utrecht zouden komen, maar ze kwamen uit Breda, dus file… Even een rondje door het huis en ze begonnen allereerst met alle dozen. Dat waren er veel, zo’n 95, want alles ruim ingepakt en niet te zwaar gemaakt. Maar ze gingen als een trein.

3 linnenkasten, het bed+achterwand zouden ze uit elkaar halen en ook de TV van de wand halen lieten we aan hen over. Daar was dus een speciale ‘monteur’ voor die later ook hielp met inladen. Jan was druk met stofzuigen tussendoor.

Na de dozen waren de meubels aan de beurt! Tussendoor 2x een snelle kop koffie. Het ging allemaal heel voorspoedig en rond 12.30 reden ze weg. Waarna ook wij vertrokken en ons broodje onderweg opaten. Toen we bijna bij de Wijkertunnel waren reden we ze voorbij. Dus kwamen we ongeveer gelijk aan. Diana had haar dweilklus af en stond ons al op te wachten en filmde ons!

Met maar één lift (de kleinste was niet in gebruik) werden eerst de meubels en daarna de dozen naar boven gebracht. Ik had bij alle ruimtes een nummer gezet, dat correspondeerde weer met het nummer op de dozen, dus makkelijk voor de mannen.

De kasten en het bed werden weer in elkaar gezet, wat een luxe was dat. We hadden een grote linnenkast van 2,5 meter overgenomen, dus onze hangkleding, dat vervoerd was in hangrekken op wieltjes, konden we in de kast hangen.

Toen ze vertrokken was het inmiddels 18.00 uur dus wel etenstijd. We hebben een snackbar vlakbij dus daar even wat te eten gehaald waarna Diana naar huis ging. Doodmoe was ze en wij ook, maar voldaan dat het allemaal goed was verlopen.

Ons nieuwe leven in een huis dat we samen hadden gekozen kon beginnen…

En hoe goed dat is uitgepakt… beter kan niet! Jan is supergelukkig weer in zijn oude omgeving te wonen met kinderen, kleinkinderen en broers en zussen in de buurt. En ik geniet van het appartement dat heel makkelijk is schoon te houden en waar natuurlijk alles gelijkvloers is! Binnen no time had ik mijn draai gevonden en voelde het heerlijk!

Advertentie

30 gedachtes over “Verhuisdag…

 1. geesjeschrieftweer 3 juni 2022 / 23:57

  Fijn om te lezen dat jullie het samen nog steeds zo leuk hebben! Dikke knuffel van mij!

  Like

 2. vlasje 3 juni 2022 / 21:51

  Fijne vakantie zonder zeeziekte of verzuipen of in een fjord vallen……

  Like

  • Regenboogvlinder 3 juni 2022 / 21:53

   Dankjewel… we hopen dat we nergens last van hebben en weer veilig terug komen!

   Like

 3. rietepietz 3 juni 2022 / 17:04

  Toch duidelijk een gevalletje “ieder z’n vak”. Heerlijk hoor als je daar zelf geen zorgen meer over hebt. En zó geweldig hoe die hele verhuizing is uitgepakt, Jullie passen gewoon naadloos bij elkaar, ook bij een verhuizing heel belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 juni 2022 / 19:02

   Het ging allemaal zoals we in ons hoofd hadden, dus echt perfect gewoon! Jan zei toen ook steeds, we zitten in een flow van positiviteit en het gaat maar door… En nog hoor, we zijn superhappy. En ook ons leven samen loopt op rolletjes, wie had dat gedacht hè…

   Like

   • rietepietz 3 juni 2022 / 19:06

    Niemand natuurlijk maar het is zó mooi dat het jullie overkwam, jullie hadden allebei een heel nare tijd achter de rug. Volgens mij verdienen jullie het gewoon.

    Like

    • Regenboogvlinder 3 juni 2022 / 21:59

     Ik denk dat ons leven heel anders was gelopen als wij elkaar jong tegen gekomen waren. Wij vinden elkaar zo belangrijk en dat voeden we elke dag. Dat liep in mijn huwelijk al snel anders… Dus ja, we verdienen het vast 😊

     Like

     • rietepietz 4 juni 2022 / 07:57

      Je weet ook niet hoe het gelopen zou zijn als 1ste huwelijk. Jullie hebben nu allebei bagage waardoor je andere dingen belangrijk vindt dan vroeger.

      Like

 4. terrebel 2 juni 2022 / 22:24

  Klinkt geweldig, joh! En ja, professionele verhuizers inhuren loont echt de moeite. Veel plezier op de nieuwe stek!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 juni 2022 / 19:03

   Dat is het ook Terrence! En dankjewel… tot nu toe wonen we hier echt met veel plezier!

   Like

 5. Koen 2 juni 2022 / 10:29

  Dat klinkt allemaal heel positief. Wat fijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 juni 2022 / 19:05

   Zo is het op de kleine tegenslag vwb het behang na ook gegaan. Maar daar zit ook weer een voordeel aan, want we hebben nu mooie strakke wanden en dat was eroverheen sauzen niet gelukt, de schilder wilde het ook niet doen dan.

   Like

 6. Happy Hulk 2 juni 2022 / 09:21

  Ik ben dolgelukkig dat jij hier ook zo tevreden woont. Het veilige gevoel geeft ook veel rust, na de inbraakpoging in Zeist. En je vind heerlijk je draai met zwembad, wandelen, winkelen en de gezellige markten hier in de omgeving. De familie bezoekjes zijn heerlijk dichtbij en jouw familie woont ook bijna niet verder weg. Het is een mooie stap geweest in ons prachtige liefdevolle leven, waar jij en ik heel blij van zijn geworden.

  Geliked door 2 people

 7. Thomas Pannenkoek 2 juni 2022 / 07:49

  Eigenlijk best ook wel een mooi huis die jullie bewoonden, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van jullie nieuwe stek.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2022 / 14:47

   Dat was het ook hoor, een 2ondereenkapje, waarvan ons deel op de hoek van de ene straat staat en het andere deel om de hoek. Maar wel 100 jaar oud met trap en grote tuin. Was in 2013 gerenoveerd. Heel fijn gewoond. Maar terug naar de de roots van Jan is een supergoede beslissing geweest en ja een gelijkvloerse woning die, in het geval nodig, op de toekomst is voorbereid is echt heerlijk!

   Geliked door 2 people

 8. VoorHetBlogGezet 1 juni 2022 / 23:43

  Bij mij staat er binnenkort ook weer een verhuizing gepland. Ik ga naar een ander appartement met uitzicht over de Maas.
  Grote voordeel is dat we maar een paar straten verderop hoeven.
  Hopelijk gaat het hier ook zo voorspoedig!
  Groetjes😘🙋‍♀️

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2022 / 14:49

   Oh Ria, wat heerlijk voor je! Top zeg met uitzicht op de Maas. Wanneer gaat het gebeuren?
   Met uitzicht op water was voor mij ook altijd een wens, dat heb ik dus niet, maar wij wonen nu wel maar 10 minuten van het strand… Nog nooit, in Nederland dan, zo dichtbij de zee gewoond en dat is ook echt super!

   Geliked door 1 persoon

 9. gewoonanneke 1 juni 2022 / 22:01

  Ja een heel gedoe zo’n verhuizing. maar zoals te lezen hebben jullie het allebei goed naar je zin en dat is het belangrijkste toch. Fijn hoor.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2022 / 14:50

   Klopt inderdaad, het wonen hier, in de omgeving en het appartement, is precies wat we hoopten!

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 2 juni 2022 / 20:58

    Dat is heel erg fijn hoor zo gegund ook. Geniet er maar lekker van.

    Like

 10. Matroos Beek 1 juni 2022 / 21:16

  Zo ongeveer ging en gaat het bij ons ook! Alleen hadden wij iets minder verhuisdozen. Van de afhaalchinees die we ’s avonds haalden ben ik die nacht zo ziek geweest. Na twee dagen was het nog niet uit mijn lijf. Dat zette wel even een domper op mijn verhuisvreugde. Nooit zal ik nog chinees eten.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2022 / 14:54

   Oh wat een drama zeg, kan me voorstellen dat je nu denkt dat je het nooit meer zult eten.
   Ik ben ooit heel ziek geweest van de niet gare kip op een BBQ. Heeft echt 3 weken geduurd voor wij (mijn ex ook) ons weer normaal voelden. 🤢

   Like

   • Matroos Beek 2 juni 2022 / 19:40

    O neen toch. Daar kan je heel ziek van zijn. Een vriendin van mij is daar ooit mee in het ziekenhuis beland. Een voedselvergiftiging en het was in haar bloedbaan gekomen. Alle voeding die ze aten werd onderzocht; het kwam door de kip aan het spit die ze hadden gekocht.
    Ja precies, mijn maag was ook een paar dagen van slag. En ik mocht echt niet aan dat chinees eten denken. Mijn echtgenoot dacht dat ik ziek was van de stress omwille van de verhuis. Maar dat was het echt niet. Wel ellendig als je je eerste nacht in je nieuwe kamer zo moet doorbrengen. Gelukkig is het nu allemaal vergeten.

    Like

    • Regenboogvlinder 2 juni 2022 / 20:00

     Inderdaad… heeft 20 jaar geduurd voor ik weer naar een bbq ging. Kon niet tegen die lucht van houtskool…

     Geliked door 1 persoon

 11. די מריו 1 juni 2022 / 20:49

  Mooi.. een goede keuze dus en dat is voor beide een vooruitgang.

  Love As always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

 12. Ferrara 1 juni 2022 / 20:35

  Respect!! Ik weet hoe het werkt om samen iets nieuws te beginnen. Ik denk dat jij wat dat betreft heel flexibel bent en dat is mooi meegenomen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2022 / 14:58

   Dankjewel! Het is inderdaad een hele stap. Maar het idee om samen te gaan beginnen in een huis dat voor ons beiden nieuw is sprak ons heel erg aan. En dat ik de stap durfde te zetten naar NH heeft heel goed uitgepakt. Bij jou ook destijds toch? Wat❤️al niet doet hè.

   Like

Reacties zijn gesloten.