Verhuisschade…

Tijdens mijn grote pauze, die een beetje gelijk viel met onze verhuizing etc. heb ik heel wat logjes in concept gezet.

Soms alleen een titel, waar ik nu dus niet altijd meer van weet wat ik daarover wilde schrijven.

Maar sommigen zijn helemaal duidelijk en die plaats ik dus toch maar zo nu en dan.

Wat wonen we toch heerlijk hier in het mooie lichte appartement. Nog steeds niet alles aan de wanden wat we zouden willen, maar dat komt nog wel. Teveel overal ophangen zijn we allebei niet zo van, dus het is ook wel rustig.

Natuurlijk kun je niet verhuizen zonder dat er toch iets mis gaat.

Eerst molde een verhuizer in Zeist een hoge glazen vaas die hij van de vensterbank op de vloerbedekking had gezet… Niet handig, hij stootte hem om, was niet zo erg geweest als hij hem niet met een zwaar voorwerp eraf had gestoten. En nee, daar kon die vaas dus niet tegen.

Ik heb een heel oud hoekstoeltje dat van mijn oma van moederskant is geweest. Het stoeltje heb ik op een bepaald moment gekregen maar ik durf er niet echt op te gaan zitten. Toen ik even naar buiten stapte om de verhuizers iets te drinken te brengen zag ik een van hen, een flinke kerel, op dat stoeltje zitten. Heel vriendelijk heb ik hem gevraagd of hij dat alsjeblieft niet wilde doen, want dat was een aandenken dat ik nog heel graag wat langer zou willen houden… pfffttt.. was goed gegaan. Het heeft een mooi plekje gekregen!

We hadden afgesproken dat er een klusjesman mee zou gaan die o.a. 3 kasten en het bed uit elkaar zou halen en de TV, best wel groot, van de wand zou halen en later in Beverwijk weer andersom. Je zou denken dat het een echte vakman zou zijn, maar dat bleek niet helemaal te kloppen.

Wat de TV betrof besloten we eerder nog op de verhuisdag dat we die beter zelf zouden kunnen ophangen, dit met het oog op eventueel toch nog willen verschuiven van het TV meubel waar hij boven moest hangen. Maar uiteindelijk hadden we wel de goede plek en werd dat ook nog gedaan.

Maar… dat ging niet helemaal goed… Boren met een betonboor in een gipsenwand kun je natuurlijk beter niet doen… Hij kwam er aan de andere kant weer uit…

De verhuizer had dat ook kunnen weten natuurlijk. Maar goed, de TV hing uiteindelijk en daar ging het om. Jan heeft het gat in de muur zelf hersteld.

En zoals Jan zelf ook vaak zegt… een kleinigheidje blijf je houden.

Advertentie

24 gedachtes over “Verhuisschade…

 1. MelodyK 13 augustus 2022 / 10:53

  pfff wat sneu allemaal … gelukkig hebben wij die ervaringen niet opgedaan in 2007 maar ja wie weet komt dat nog in de toekomst… hoe dan ook, jouw stoeltjes heeft het overleefd gelukkig.

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 augustus 2022 / 10:44

   Ach valt allemaal wel mee, maar ja als je iets uit handen geeft dan loop je dat risico. Gelukkig wel, dat stoeltje is ook onbetaalbaar eigenlijk…

   Like

 2. gewoonanneke 9 augustus 2022 / 22:41

  Ja dat zijn dan vervelende dingen inderdaad. Ik ging ooit helpen bij een vriendin met verhuizen die had ook een klusjesman ingehuurd voor een middag die moest ik vertellen hoe een kast in elkaar gezet moest worden. Echt een onhandigerd was het. Zei tegen mijn vriendin moest je daar nog voor betalen ook of is het een vriendendienst maar nee ze had hem ook nog betaald. Pfff….

  Like

 3. rietepietz 9 augustus 2022 / 20:23

  Het spreekwoord; “verhuizen kost bedstro” komt ook niet uit de lucht vallen. Gelukkig viel de schade nog mee en ik kan me wel voorstellen dat je geen schadeclaim indient, gewoon sympathiek hoor om waardering voor het harde werk te hebben.

  Like

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2022 / 18:33

   Ja, die vaas was niet eens zo erg en dat gat in de muur is ook opgelost. Maar we waardeerden ze echt. Gingen na 5-10 min weer aan de slag. En geen pauze genomen, maar hun lunch onderweg in de auto naar Beverwijk opgegeten. Want ja… ze moesten daar vandaan ook nog naar Breda, dus doorwerken geblazen was het…

   Like

 4. Zo simpel is dan geluk 9 augustus 2022 / 18:50

  Volgens mij is het inderdaad onmogelijk om te verhuizen zonder dat er iets misgaat. Gelukkig was je er op tijd bij met het stoeltje van je oma.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2022 / 18:53

   Ja dat heb ik gelukkig meteen kunnen redden!
   Zou ik echt heel erg gevonden hebben als hij er bijvoorbeeld doorheen was gezakt.

   Geliked door 1 persoon

 5. Happy Hulk 9 augustus 2022 / 15:27

  Dat stoeltje til ik alle weken op.
  Stofzuigen! 🙄🤭

  Like

 6. Janne1950 9 augustus 2022 / 09:50

  Er gaat altijd wel iets mis bij een verhuizing. Wij zijn 7 keer verhuisd en iedere keer gebeurde er wel iets.
  Bij de laatste verhuizing, bijna 3 jaar geleden, was de verhuizer langs geweest, schatting gemaakt, dozen en dekens gebracht en hij zou een paar dagen voor de geplande datum nog even contact opnemen. Niet dus…..
  De dag voor de verhuizing gingen wij maar naar zijn huis en een diepbedroefde vrouw zei ons dat hij 2 weken daarvoor overleden was!

  Like

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2022 / 18:47

   Oeps dat is heel akelig zeg… Maar ja, kan natuurlijk gebeuren. Heb je nog op tijd een ander kunnen vinden? Want je bent er zelf helemaal klaar voor natuurlijk…

   Like

   • Janne1950 9 augustus 2022 / 21:54

    Nou, gelukkig wel!

    Geliked door 1 persoon

 7. Thomas Pannenkoek 9 augustus 2022 / 08:18

  Verhuizen zonder iets te breken is bijna onmogelijk. De balans lijkt nog OK voor jullie, blij vooral dat je het er leuk vindt.

  Like

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2022 / 18:48

   Welja, viel allemaal nog wel mee hoor!
   We hebben er maar geen werk van gemaakt want verder ging het de hele dag als een speer. Keiharde werkers!

   Geliked door 1 persoon

 8. Matroos Beek 9 augustus 2022 / 07:22

  Dat is zeker zo. Ook hier gingen een paar kleinigheidjes fout. De kabels van de televisie konden perfect worden weggewerkt, maar nu stoort het mij dat ze zo pontificaal in het zicht hangen. Daar moeten we nog iets aan doen. Verder zijn we bijna helemaal rond, afgezien van een vouwgordijn dat nog tegen een kleiner raam moet komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2022 / 18:49

   Ja dat zou ik ook hebben, heb sowieso altijd een hekel gehad aan kabels in het zicht. Die schemerlampjes vroeger aan de muur waar dan zo’n snoer over de muur liep naar het stopcontact, vreselijk…
   En toch ook weer heerlijk dat jullie het ook zo naar jullie zin hebben!

   Geliked door 1 persoon

 9. די מריו 9 augustus 2022 / 07:21

  Niet elke klusjesman is even secuur. Dat zo’n man op die stoel gaat zitten, dat snap ik even niet. Je ziet aan die stoel dat dat geen jonkie is, daar zou ik ook niet op geen zitten. Zo heb ik ook een stoel van mijn oma… je mag er alleen naar kijken. Ik ben er zuinig op.

  Love As Always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2022 / 18:50

   Ja, er ging bij mij echt een schok door me heen toen ik hem daarop zag zitten… maar hij zag het kwaad niet hoor… Oh gebeurt niks mee… maar ik wilde het niet hebben.
   Ja heel zuinig op, ik ook!

   Like

 10. John 9 augustus 2022 / 07:19

  Ik vind het toch behoorlijk grote kleinigheidjes 😆 Maar als het goed is is iedereen er tegen verzekerd. Dat je er mooi woont hebben we al kunnen zien ja.

  Like

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2022 / 18:51

   We hadden het bij het verhuisbedrijf kunnen claimen maar het liep de hele dag verder zo goed dus we hebben het toch maar niet gedaan. De muur is weer aangeheeld en die vaas heb ik nog bij staan twijfelen of ik hem wel echt mee wilde nemen, dus was ook geen ramp.

   Like

Reacties zijn gesloten.