Zwijmelen op Zaterdag… Paolo Nutini

Zwijmelen op Zaterdag…

Deze week weer een heerlijk nummer op de radio gehoord. Was het echt gewoon vergeten en héél oud is het helemaal niet. Uitgebracht in 2006 door Paolo Nutini.

Een heerlijke beat, hier houd ik gewoon van.

De tekst slaat dit keer absoluut niet op mij… meestal word ik heel lekker wakker en heb sowieso geen ochtendhumeur en begin vrolijk aan de dag.

Maar alsjeblieft niet met nieuwe schoenen… Wat heb ik een hekel aan schoenen kopen, eigenlijk altijd al gehad. Tot mijn eerste zwangerschap had ik normale voeten en was het nooit een probleem, maar daarna… en ja dat is inmiddels al bijna 50 jaar geleden.

Als ik een paar schoenen vond die meteen lekker zaten, kocht ik ze meestal meteen in een paar kleuren, zwart altijd, soms donkerblauw of grijs erbij. Eigenlijk altijd kleuren die overal wel bij passen. En dan was ik weer helemaal blij!

Paolo Nutini gaat er kennelijk wel goed op… en dat levert een leuk liedje op!

“New Shoes”

Wij hebben vanavond een afscheidsfeestje van de jongste dochter van Jan met haar vriend die volgende maand voor lange tijd naar Australië vertrekken. En morgen een kraamfeest voor de pasgeboren kleinzoon van Jan, ook weer leuk. De kleine Abel is zo schattig en een prachtige aanwinst voor de familie!

Lieve mensen, allemaal weer een lekker weekend gewenst met iets minder heet weer en ik denk dat iedereen dit wel even lekker vindt. Maar mensen, wat hebben we een prachtige zomer!

Voor meer zwijmelen kijk even bij Natasja van ’t Pumpke!

Advertentie

18 gedachtes over “Zwijmelen op Zaterdag… Paolo Nutini

 1. Rikit 2 september 2022 / 09:30

  Schoenen kopen voor mij is altijd moeilijk, zeker als je Mt 42 hebt. Want juist die jij mooi vind vind zijn er natuurlijk niet in die maat Grrr. Deze Zwijmel is voor mij geheel onbekend maar niet minder passend. Ik wens je alvast een prettig komend weekend, ik was weer eens laat met reageren. Sorry daarvoor!!

  Like

 2. Ferrara 28 augustus 2022 / 22:02

  Nooit van de knul gehoord, laat staan van zijn muziek. En oh dat schoenenleed ken ik, ik koop ook vaak extra als ik weer eens goed geslaagd ben.
  Alle feestelijkheden achter de rug? Wat een verschil toch, de een vliegt uit en de ander begint pas.

  Like

 3. gewoonanneke 28 augustus 2022 / 20:49

  O ik ben dol op schoenen kopen en vooral laarzen. helaas kan ik niet meer alles aan en staan er in mijn kast nog wel een aantal te niksen zeg maar met hoge hakken. Ik vind het zo leuk ga zomaar wel eens schoenen en laarzen passen…. ook een tik. Ken dit nummer niet, ook niks aan gemist haha. Leuk hoor die feestjes zo van een nieuw kleinkind blijft altijd mooi toch.

  Like

 4. Natasja Vd Ing 28 augustus 2022 / 17:20

  Wat een fijn liedje.
  Zo te lezen heb je een mooi weekend gehad! De ingrediënten stonden klaar!

  Like

 5. John 28 augustus 2022 / 07:59

  Een voor mij totaal onbekend nummer. Schoenen koop ik altijd in een kleur 😛 Voor lange tijd naar Australie, mooi, en ook een kleinkind erbij. Gefeliciteerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 augustus 2022 / 13:33

   Nou, dat dat kan, dat jij iets van muziek niet kent. Maar misschien had je toen hele andere dingen aan je hoofd. Dankjewel, het was erg leuk allemaal.

   Like

 6. די מריו 27 augustus 2022 / 22:24

  Ik heb wel laatst nieuwe schoenen gekocht.

  Love As always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

 7. Matroos Beek 27 augustus 2022 / 18:33

  Van harte gefeliciteerd met Abel! Ook een mooie naam. Ik geef hem door aan mijn zwangere dochter!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 augustus 2022 / 22:34

   Dankjewel, vinden wij ook. De naam is afgeleid van de 1e letter van de moeder, de vader, de e van en, en van zijn zusje.. zo bijzonder!

   Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 27 augustus 2022 / 16:43

  Heb het nummer wel eens gehoord maar het is me nooit in het bijzonder opgevallen. Herken wel jouw manier van schoenen kopen, áls je iets kan vinden dat goed zit neem je ook alle kleuren die ze hebben mee.
  Veel plezier dit feestelijke weekend.

  Like

  • Regenboogvlinder 27 augustus 2022 / 16:48

   Ik vind het een lekkere melodie, dat herinner ik me wel hiervan.
   Ik had ooit van hele fijne slippers, zeker ook al 15 jaar geleden, echt alle kleuren. 8 paar of zo. Natalia ging mee naar de markt op GC toen ik de laatste 3 paar kocht. Ze stond toen met haar 4 jaar met grote ogen te kijken… Oma wat doe je? Die heb je al… Maar deze kleuren nog niet zei ik toen 😂
   Dankjewel Riet!

   Like

   • rietepietz 27 augustus 2022 / 17:54

    Ja weet zo’n kleintje veel van het leed van lastige voeten. En zelfs al is het dezelfde kleur, je kunt ze maar op voorraad hebben want als je weinig schoenen hebt slijten ze sneller.

    Like

 9. vlasje 27 augustus 2022 / 16:24

  Veel familiegebeurens. Paolo is een hele goede, nog steeds.

  Like

  • Regenboogvlinder 27 augustus 2022 / 16:29

   Heb inmiddels een paar nummers van het album waar New Shoes van komt beluisterd, echt goed ja! Ik weet echt niks van hem, zoals gezegd, was dit echt vergeten…

   Like

Reacties zijn gesloten.