Keuken…

Zoals Jan ook regelmatig uit op zijn blog, zijn we ontzettend gelukkig in onze fijne appartement.

En inmiddels ook heel tevreden met onze simpele keuken!

In diverse huizen heb ik prachtige inbouwkeukens gehad maar dat kon destijds in Zeist niet vanwege het kleine ouderwetse keukentje. De keuken was na een grote renovatie wel vernieuwd maar klein. Er is wat extra bergruimte gecreëerd door van hetzelfde merk keuken 4 extra hangkastjes erbij te kopen, waar een kastenwandje tegenover het aanrecht van gemaakt werd.

Een koelkast met vriesvak boven en een vaatwasser met gascomfoor erop. Een kleine magnetron en een kleine oven, dat was het en het voldeed allemaal prima.

Nu hebben we weer een standaard keuken, dus dezelfde apparaten kunnen hier ook prima staan. We dachten, misschien nemen we toch nog wel eens een andere keuken want de kleur van de keuken vind ik niet leuk. Ik houd nou eenmaal niet zo van beige. Maar het blad, overwegend zwart vind ik wel mooi. Ik heb hetzelfde blad in 2 nieuwe keukens zelfs zelf uitgekozen.

Mijn apparaten zijn zwart, aangevuld met wat zwarte accessoires is het prima zoals het is. Toen we besloten de lichte handgreepjes te vervangen voor zwarte was het in een keer nog een stuk beter.

Zo handig mogelijk ingedeeld, misschien nog eens het witte ladenkastje vervangen voor een iets grotere zwarte met laden, maar verder is het goed zoals het is en gaan we niet over tot het kopen van een nieuwe keuken.

Mocht de magnetron van bijna 20 jaar oud het binnenkort begeven, dan kiezen we voor een combimagnetron die dan prima op het nieuwe kastje kan staan.

Nog een punt, de WBV moet toestemming geven en we zullen de oude keuken ergens moeten opslaan. Want in het geval we deze woning opzeggen en de nieuwe huurder onze eigen keuken niet wil hebben, moet hij weer teruggeplaatst worden.

Dus… zijn we blij met wat we hebben en voelt het zo prima!

Advertentie

25 gedachtes over “Keuken…

 1. MelodyK 18 september 2022 / 11:03

  Zolang je tevreden bent is het toch helemaal goed 😉

  En dat witte ladenkastje vervangen voor een zwarte? Je kunt het ook zelf verven of beplakken met iets dat past…. de bouwmarkten hebben tegenwoordig een heel uitgebreide collectie van dat plakspul

  Like

  • Regenboogvlinder 27 september 2022 / 13:02

   Zou kunnen ja, maar ik wil dat een gewoon aanrechtkastje met een blad erop en 2 of 3 laden. Komt goed hoor!

   Like

 2. gewoonanneke 15 september 2022 / 23:13

  Bij ons mag je als het een verbetering is de keuken laten zitten en hoeft de oude niet terug te komen. Maar waarom zou je het ziet er prima uit toch en je bent er tevreden mee.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 september 2022 / 09:52

   Natuurlijk wordt er wel naar gekeken maar we willen het risico niet nemen.
   Nou precies, we zijn er heel tevreden mee!

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 17 september 2022 / 11:29

    Je hebt gelijk hoor er is toch niks mis met jullie keuken……

    Like

 3. matroos 14 september 2022 / 09:28

  Je zou er ook een likje verf op kunnen smeren als enkel de kleur je niet bevalt.Onze vorige keuken had de schipper zelf gebouwd en die heb ik 2x van kleur veranderd.In2014 na 39 jaar een nieuwe keuken gekocht,nog steeds erg blij mee.Nu nog een keukenprinses op de kop zien te tikken🤣🤣🤣

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 september 2022 / 13:56

   Een andere kleur geven hebben we uitgezocht. Maar het is een soort plakvinyl en dat is niet te verven. Advies gevraagd bij de Bruynzeel, maar die willen natuurlijk liever een nieuwe keuken verkopen. Oeps een keukenprinses, ik heb al een baan hoor. Maar zo’n beste ben ik niet eens, maar Jan vindt gelukkig van wel 🤭

   Like

   • matroos 14 september 2022 / 15:52

    Tegenwoordig kun je een keuken ook laten wrappen oftewel ze doen er nieuwe vinylfolie overheen in de gewenste kleur.Geen idee wat het kost maar stukken goedkoper dan een nieuwe keuken lijkt mij.

    Like

    • Regenboogvlinder 17 september 2022 / 10:02

     Ja klopt, dat hebben we ook uitgezocht. Maar er zit al zoiets op en daar kan niks overheen. Dus dan moet het er eerst allemaal af en dan nog zijn er stukken bij die niet te doen zijn. En zelf zien we dat ook niet zitten, wel alles nagelezen, video’s bekeken van hoe het moet maar ik kan al niks en Jan ziet het ook niet zitten. Dus we laten het gewoon zo, ik vind het zo met die zwarte accenten ook prima.

     Geliked door 1 persoon

 4. Ferrara 13 september 2022 / 21:50

  Mooi zo laten, ziet er prima uit en waarschijnlijk goed te onderhouden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Matroos Beek 13 september 2022 / 20:49

  Blij zijn met wat je hebt, dat is het mooiste wat er is. Wij hebben onze keuken ook niet veranderd, enkel wat gepimpt met nieuwe deurknoppen en nieuwe toestellen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 september 2022 / 13:51

   Ja, met weinig aanpassingen krijg je toch een ander effect hè. Gaat vast nog een hele tijd mee. Het appartement is nu 9 jaar oud. Kan zijn dat de keukens over een jaar of 10-11 vervangen worden… Dan is het dus WBV werk! Vooralsnog werkt dit prima.

   Geliked door 1 persoon

 6. rietepietz 13 september 2022 / 20:37

  Helemaal goed gedaan want inderdaad kun je soms met wat kleine ingrepen een heel ander effect kunt bereiken. En als alles goed functioneert is het prima! Ziet er leuk uit zo!

  Like

 7. Janne1950 13 september 2022 / 20:14

  Ziet er goed uit! Ik vind het een leuke keuken.

  Geliked door 1 persoon

 8. די מריו 13 september 2022 / 19:56

  Dat zou ik het ook zo mooi laten. want opslaan en later misschien weer terug moeten plaatsen, daar word je ook niet gelukkig van.

  Love As Always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

 9. margrietspanjaard 13 september 2022 / 19:09

  Hoi Trees, ik zou hier ook helemaal happy mee zijn. Ziet er fantastisch uit toch ? Fijn, dat jullie het zo naar je zin hebben 💕

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 september 2022 / 13:48

   Hoi Margriet, leuk dat je weer eens reageert! 👍
   Dankjewel, ja echt, alles functioneert dus we zijn er heel tevreden mee!
   Oh ja.. een jaar geleden zaten we midden in de verhuizing en nog steeds is het genieten hier! Het huis past als een warme winterjas! 🙂

   Like

 10. Happy Hulk 13 september 2022 / 18:22

  En het belangrijkste ben je nog vergeten te melden.
  Pssst, over die keuken prinses!

  Like

Reacties zijn gesloten.