Wat een geluid!

Sinds we 2 jaar geleden onze grote TV hebben gekocht was het de bedoeling er ook nog een soundbar bij te kopen.

Lekkere muziekjes!

Haast hadden we niet, maar ik had inmiddels wel een bepaald type in mijn hoofd.

Sinds we in Beverwijk wonen stond die soundbar dus ook op mijn lijstje, maar prioriteit had het niet.

Eigenlijk lag de afronding van de dingen die we nog wilden aanschaffen voor ons nieuwe huis al weer een tijdje stil. Maar we zijn het weer gaan oppakken.

Allereerst wilden we een nieuwe kast voor in het washok. Er staat nu een plankenrek, een kast met schuifdeuren en daar bovenop nog weer een kastje. Alles was in gebruik, maar netjes vind ik het niet. Dus we zochten naar een kast met roldeuren. Eigenlijk een plankenkast maar dan zo een die op kantoren wordt gebruikt. De deuren schuiven dan zo in de zijkanten, lekker makkelijk.

Gisterenmiddag zijn we 2x de deur uit geweest om erop uit te gaan. Op Marktplaats is genoeg te vinden, alleen erg ver weg, maar Velsen-Noord is toch wel in de buurt. Helaas, niet geslaagd.

Op weg naar huis zei ik tegen Jan… zullen we even langs B.C.C rijden, even kijken voor een soundbar. En ja hoor, mijn Jan is zo makkelijk, ging direct rechtsaf waar hij links wilde.

Hij ging op een bank zitten voor een TV, zijn plekkie zei hij want een paar maanden geleden waren we ook al eens gaan kijken, en liet mij rondkijken. Hij heeft er geen verstand van zegt ie. De verkoper was erg behulpzaam en ik had al snel een keuze gemaakt. Jan er even bij gehaald, die vond het best en het artikel werd gehaald.

Met een korting van 10% kon ik ook precies dezelfde kopen die uit een zaak in Zaandam kwam, die inmiddels was gesloten. Alleen die was zonder doos. Nou, dat karton hoefden we dus ook niet af te voeren. Dus naar huis… Onze bolderwagen die ook dienst doet voor de boodschappentassen en dus altijd in de auto staat, kwam weer goed van pas.

Vanmorgen zou Jan gaan fietsen en ik zou de soundbar gaan installeren. Maar hij hielp voor hij wegging nog even mee en binnen no time was het gepiept. Jongens… wat een heerlijk geluid!

Ik ben weer zo blij. Ga dus nu geen apparaat kopen om CD’s en vinyl platen af te spelen. Op YouTube en Spotify kan ik alles vinden en dat is voldoende!

Advertentie

51 gedachtes over “Wat een geluid!

 1. MelodyK 18 oktober 2022 / 11:44

  Gouden greep dus … genieten maar… .

  Die van ons ligt ongebruikt boven…. kan niet op de tv ;-(

  Like

 2. John 16 oktober 2022 / 22:38

  Ja, wat muziek betreft kun je op yt en Spotify alles vinden. Ik Ben zelf een grootverbruiker wat Spotify betreft.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 oktober 2022 / 19:29

   Heb ook pas een abonnement genomen voor 3 maanden. Want ik maak er nu meer gebruik van dan voorheen!

   Geliked door 1 persoon

 3. minoesjka2 13 oktober 2022 / 20:20

  Dat je altijd de tv aan moet hebben is voor mij dus juist de reden dat ik geen soundbar wil. Ik doe het gewoon met m’n cd spelertje en radio.
  Maar ik ken bijna niemand die inderdaad geen soundbar hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 23 oktober 2022 / 11:53

   Hij staat echt niet de hele dag aan hoor, voorheen bijna nooit meer een radio aan eigenlijk. Als ik alleen ben, zoals vanmorgen toen Jan naar de kerk was… dan ga ik los ermee, dus maar een uurtje.
   Ik heb ook een JBL speaker en die is prima, maar van die soundbar hebben we allebei plezier als we echt ’s avonds TV kijken.

   Geliked door 1 persoon

 4. gewoonanneke 12 oktober 2022 / 19:22

  Veel plezier er mee maar dan moet altijd wel de tv aanstaan zeker? Ach soms een plaatje draaien heeft toch ook wel zijn charme.

  Like

  • Regenboogvlinder 13 oktober 2022 / 13:24

   Ja als ik die soundbar gebruik wel. Hoewel, ik geloof dat ik er nog een aantal apparaten aan kan koppelen. Maar dat hoeft niet. En het is wel muziek die ik dan echt wil luisteren. Een radio hadden wij zelden aan. En TV kijken is ook geweldig met een goed geluid.

   Geliked door 1 persoon

 5. Mrs. T. 12 oktober 2022 / 13:35

  Goed samenspel! Veel luisterplezier.

  Geliked door 1 persoon

 6. Edward McDunn 12 oktober 2022 / 12:06

  Voor mij is een soundbar geen succes hoor, er zit een vertraging in, waardoor je de geluiden van de tv nét iets later hoort.

  Like

  • Regenboogvlinder 12 oktober 2022 / 20:35

   Waarschijnlijk kun je de TV geluiden ook uitzetten. Al eens geprobeerd? Bij Samsung gebeurt dat juist niet, dus soundbar en TV van het zelfde merk. Maar het werkt prima!

   Like

   • Edward McDunn 13 oktober 2022 / 10:05

    Ik heb een Phillips tv, en de sounbar is van Sony, misschien is dat het probleem.

    Like

    • Regenboogvlinder 13 oktober 2022 / 13:20

     Oh ja, zou zomaar kunnen. Het synchroniseert beter als ze van hetzelfde merk zijn. Voorheen had ik een LG TV en ook een Soundbar van LG.

     Like

 7. Rikit 12 oktober 2022 / 11:55

  Kan mij voorstellen dat een soundbar fijn is om muziek te luisteren, maar aan mij is het niet besteed. En dat terwijl ik ook de Zwijmel op Zaterdag rubriek doe. Maar ik luister heel veel muziek met de hoofdtelefoon of draagbare geluidsdragers in de tuin. Maar ik wens Jou heel veel luistergenot toe!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 12 oktober 2022 / 20:37

   Muziek luisteren met een koptelefoon is idd heel erg mooi, maar dat ding is altijd wel zwaar op mijn hoofd. Dus een paar uur kan ik die niet op hebben. Een half uurtje gaat goed en dat doe ik dus vaak als ik aan het koken ben, of ik luister naar podcasts of ren luisterboek.

   Like

  • Regenboogvlinder 12 oktober 2022 / 20:41

   Dat gaan we vast wel eens doen. Maar Jan vindt dat ik niet kan zingen. Dat klopt ook wel hoor. Vroeger wel, maar tegenwoordig vind ik dat zelf ook… ik zing wel eens mee als ik een koptelefoon opzet, maar dat is helemaal een drama.. zo vals als wat. Vandaag zei Jan nog.. ik denk dat ik zelf ook maar zo’n ding opzet 🤪

   Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 11 oktober 2022 / 21:28

  Gefeliciteerd met je aankoop, muziek moet je inderdaad over goede apparatuur kunnen beluisteren. Ik ben nog tevreden over het geluid van de bijna 40 jaar oude speakers dus ik laat het lekker zo. Heb totaal geen zin om me al die nieuwe apparatuur te moeten gaan verdiepen want ik zou wel een flinke inhaalslag moeten maken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 12 oktober 2022 / 09:21

   Dankjewel! Ben er echt blij mee. Ach.. wij hebben nog al eens gewisseld met geluidsdingen en afspeelmogelijkheden. Ik heb ook geen DVD speler meer…
   Denk dat ik er daarom ook wel handig in ben. Nou ja, jammer. Er is genoeg te vinden en Netflix en NLZiet voldoen prima. We kijken bijna nooit meer rechtstreeks TV.

   Like

   • rietepietz 12 oktober 2022 / 11:29

    De techniek gaat zó snel dat je het bij moet houden om te kunnen volgen. Ik heb er geen zin meer in om me erin te verdiepen en er veel geld in te gaan steken, Kan me prima redden met wat ik heb.

    Like

    • Regenboogvlinder 12 oktober 2022 / 20:39

     Nou dat kan ik me voorstellen. Ik heb wel steeds diverse apparatuur vervangen, dus het gaat me wel goed af. Maar is wel minder geworden dan voorheen hoor.

     Like

     • rietepietz 12 oktober 2022 / 20:40

      Vroeger was dat Henk’s afdeling, maar toen alles digitaal werd moest ik het overnemen, dat kon hij niet volgen.

      Like

      • Regenboogvlinder 12 oktober 2022 / 20:42

       Ja zo werkt dat hé… het zal mij ook wel een keer gebeuren dat het me niet meer lukt. Maar mijn dochter is gelukkig ook handig…

       Like

       • rietepietz 12 oktober 2022 / 20:46

        Henk had helemaal niéts met de digitale ontwikkelingen. Ooit nog wel een beginnerscursus gedaan en als ik er naast zat kon hij een @mail versturen. Het lag hem gewoon niet. Hij zag er geen logica in.

        Like

        • Regenboogvlinder 13 oktober 2022 / 13:22

         Mijn ex ook niet… na de scheiding moest ie wel. En hij vond het lastig. Eigen schuld, hij wilde er nooit iets van weten…

         Like

         • rietepietz 13 oktober 2022 / 14:41

          Nou eigen schuld gaat ver hoor, als je de feeling mist kun je nog best “een kunstje leren” maar alles verandert zó vaak en zó snel dat ze dan weer terug bij af zijn als je logica niet zien.

          Like

          • Regenboogvlinder 13 oktober 2022 / 14:44

           Hij wilde er nooit iets van weten, ontelbare keren gezegd..
           op de laatste dag voor hij vertrok vroeg hij eens. Wat schrijf je eigen op die weblog? Gewoon wat ik leuk vind en kwijt wil en meer niet. Dus toen stond hij achter me mee te kijken. Ook ontelbare keren willen laten zien, interesseerde hem nooit. Dus hij zag wat ik schreef en zei, dat doe je toch niet… wat gaat dat andere mensen aan. Pech gehad zei ik… je hebt er helemaal niks mee mee te maken. Dat was een van mijn laatste berichtjes op mijn oude blog.

           Like

          • rietepietz 13 oktober 2022 / 15:09

           Henk interesseerde het ook niet, en dat snap ik als je de feeling ervoor mist. Wat ik schreef boeide hem ook niet overmatig. Soms liet ik het wel eens iets lezen als het over hem ging en niet helemaal zeker was of hij het vervelend zou vinden. Maar later vroeg ik dat niet meer omdat hij het hele verhaal niet meer kon bevatten.

           Like

          • Regenboogvlinder 13 oktober 2022 / 15:33

           Het gold bij hem ook voor alles, bankieren, dat hij die blog niet wilde zien maakte me niks uit. Maar niks boeide hem wat computers betreft. En toen moest ie wel. E-mailen, telebankieren, etc… was een drama voor hem…

           Like

          • rietepietz 13 oktober 2022 / 17:24

           Dat is het echt wel voor meer mensen, daarom gooi ik nog altijd de kont tegen de krib, het wordt ons opgedrongen en is er zijn écht aardig wat mensen, ook jongeren, die er veel moeite mee hebben.

           Like

          • Regenboogvlinder 13 oktober 2022 / 20:37

           Ja dar geloof ik ook wel, maar de laatste 100:jaar is er zoveel veranderd… je kunt het toch niet tegenhouden.

           Like

          • rietepietz 13 oktober 2022 / 21:36

           Maar de digitale opgang is pas van de laatste 20 jaar . 20 jaar geleden hadden nog maar weinig mensen een computer of mobile telefoon. Ik zat toen nog op venstertje van 10 x 10 cm te skypen met heel veel vertraging en heel slecht beeld en geluid. Dat moest allemaal nog komen, zo kort is dat nog maar.

           Like

          • Regenboogvlinder 13 oktober 2022 / 22:26

           Nou wel iets eerder hoor Riet. Wij kochten voor onze zoon een computer, leek idd nog nergens op, toen was hij 14. Ook omdat ik het heel graag wilde hoor 😆
           En hij is nu 49, dus 35 jaar geleden…

           Like

          • rietepietz 14 oktober 2022 / 08:13

           Was nog met floppy’s en MS DOS had mijn eerste afdankertje van m’n schoonzoon ook, met inbel verbinding. Een tijd dat een computer hebben nog een uitzondering was bij mensen die er beroepsmatig niets mee te maken hadden.

           Geliked door 1 persoon

          • Regenboogvlinder 23 oktober 2022 / 11:51

           Dat klopt, ik had hem destijds ook niet nodig. Gewoon nieuwsgierig was ik. Ik heb nog wel een MS Dos cursus gedaan, maar daar snapte ik toen niet veel van. Later op mijn werk zelfs nog met Floppy’s gewerkt. En de hele ontwikkeling meegemaakt t/m 2006. Veel cursussen via mijn werk gevolgd ook. En dan kwamen de jonge meiden (ik was op het laatst de oudste vrouw) bij mij dingen vragen… zo leuk!

           Like

          • rietepietz 23 oktober 2022 / 12:56

           Het grappige is dat ik ook vaak dingen weet die het jonge spul niet weet, logisch want vrijwel niemand benut alle mogelijkheden van een PC maar slechts een paar onderdeeltjes.

           Geliked door 1 persoon

          • Regenboogvlinder 3 november 2022 / 12:21

           Grappig toch, van ons ouwetjes kunnen die groentjes nog wat leren 🤣

           Like

          • rietepietz 3 november 2022 / 17:38

           Maar omgekeerd ook hoor. 😉

           Like

          • Regenboogvlinder 6 november 2022 / 16:06

           Oh ja dat zeker! Wij zijn niet alwetend natuurlijk..

           Like

 9. Ferrara 11 oktober 2022 / 20:00

  Eerlijk gezegd had ik de meeste lol om de zin dat jullie 2x de deur uitgingen i.v.m. (kast) deuren. Soundbar, ’t is echt bar, het zegt me niets.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 oktober 2022 / 20:09

   Ja, dat is zo. Jan wist opeens weer de naam van dat bedrijf. In 1e instantie kon hij het niet vinden.. haha.
   Weet je niet wat een soundbar is? Een geluidsbalk… zegt dat wat dan? 😄

   Like

   • Ferrara 11 oktober 2022 / 21:42

    Zo slecht is mijn Engels nou ook weer niet, ik heb het opgezocht en bij het zien van het plaatje begrijp ik wat het is. Zo’n ding ligt ook bij onze zoon bij de TV.
    Je raad het al in huize F. is de soundbar niet te vinden. Wij zijn echt van het stenen tijdperk ook wat betreft TV kijken. Ik begrijp wel dat onze (klein)kinderen soms meewarig naar ons kijken. Ons ontgaat een en ander. Vaak kijken we één keer naar een programma om eerlijk te kunnen zeggen of het wel of niet iets voor ons is. Aria (voorbeeldje) geloofden we wel na die ene keer, daar hebben we de soundbar dus niet nodig. Ik vrees dat ik eerder gebaat ben bij een gehoorapparaat. Helaas geen grapje.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 12 oktober 2022 / 09:20

     Nee dat dacht ik ook niet echt hoor… Tegenwoordig is er zoveel keuze. Maar ik snap het hoor. Ik had er bij mijn vorige TV ook een. Die was niet zo geweldig, hoewel de TV ook van hetzelfde merk was toen.
     Doen wij ook vaak, is het niks of een van ons lijkt het niks, dan kijken we niet meer.
     Wat vervelend, je gehoor. Dan kun je Jan een hand geven… die hoort ook slecht hoor. De laatste tijd moet ik soms echt mijn stem verheffen, zeker als hij met iets anders bezig is. Tis voor beide kanten lastig. Heeft manlief er geen last van?

     Like

 10. די מריו 11 oktober 2022 / 19:40

  Goede muziek kun je alleen beluisteren als je goed materiaal hebt.

  Love As Always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

 11. Happy Hulk 11 oktober 2022 / 18:51

  Ik vind het op zijn Noord-Hollands gezegd, bar sound!

  Like

Reacties zijn gesloten.