Verhuisdrift… (5a)

 

Ik ga maar weer eens verder met mijn verhuislogjes…

Deel 1 – Wilnis

Zo verhuisden we in januari 1986 uit Mijdrecht (verhuisdrift 4) van een eengezinswoning naar een woonark in Wilnis.

We waren de koning te rijk dat we deze woonark konden kopen! Hij was niet groot, 20 x 4 meter. Aan de kop zijn kant een schuurtje van 1 meter, dus de woonruimte was 19 x 4 meter. Maar de ruimte/tuin die we buiten hadden maakte alles goed en die vrijheid was echt zo heerlijk!

Het was winter en ook nog eens een koude winter. Voor we erin trokken werd er al over de hele lengte van de tuin een schutting gezet. We hadden in de eerste dagen alles schoongemaakt en trokken er toen in. Een extra maand huur betalen in Mijdrecht vonden we zonde en dat heen-en weren was ook vervelend al was het niet zo ver. Bovendien zou het echt wel even duren voor we het naar onze zin verbouwd hadden, dus dan maar klussen terwijl we er al woonden.

De ark had 2 grote slaapkamers en 1 kleintje, verder een douche met toilet en een woonkamer met open keuken. We vonden het belangrijk dat de kinderen zo snel mogelijk normaal konden leven en hun dingen doen die ze wilden doen. De rest had allemaal wel tijd. Van het kleine slaapkamertje werd een soort waskamer gemaakt en was tegelijkertijd een slaapplaats voor de hondjes.
Van de grootste slaapkamer werd een hoek van 2 x 2 meter afgehaald en afgetimmerd en ingericht. Dat werd onze slaapkamer waar we op een verhoogd bed sliepen met daaronder nog allerlei bergruimte. Er werd een raam in gemaakt en wij hebben er jaren geslapen. Wij dachten destijds, onze tijd komt wel weer, en dat was ook zo.
Zoon kreeg het grote deel dat overbleef. Een slaapkamer in L-vorm met een groot raam aan de tuinkant. De slaapkamer van dochter grensde aan de woonkamer. Ook die werd in rap tempo behangen en geschilderd en ze kon zich riant bewegen in haar eigen ruimte met aan 2 kanten ramen.

Daarna langzamerhand de rest. Een schuifpui erin was een van de eerste grote klussen in het voorjaar. In die tijd hadden we veel hondjes, wat shows gelopen en wat nestjes gefokt. Het was dus een dolle boel daar met genoeg leven in de brouwerij.

Ook stookten we met een houtkachel. Een oud kacheltje dat bij mijn schoonouders had gestaan, bijna een leven geleden. Maar hij deed het best en stookte de hele ark warm. Altijd hout genoeg met een timmerman als man. En wat een lekkere warmte is dat toch. Alleen bij extreem koud weer ging de CV aan in alle kamers.

Het was echt mijn plekje en ik wilde er ook absoluut niet weg. Maar ik zag wel dat het eigenlijk een soort werkkamp was, voor wat betreft het buitengebeuren. In de loop der tijd werd er van alles vervangen. Een nieuw (schuin) dak op de ark, een aanbouw aan de schuur en ook een nieuw dak. Een nieuwe beschoeiing, een nieuwe steiger, een blokhut in de tuin, een vijver, een kweekkas. Al met al is er heel veel tijd en geld in gaan zitten, maar dat was niet erg, het was het heerlijkste plekje op aarde dat je maar kon bedenken. In 1992 is er een nieuwe keuken ingezet en een nieuwe vloer en later nog een nieuwe badkamer, met bubbelbad. In totaal hebben we hem ruim 18 jaar in ons bezit gehad.

Het was ook een aparte manier van wonen zo op het water. We woonden in een soort parkje met maar 9 woonarken in een zijvaart van de achtervaart, met een open verbinding naar de Vinkeveense Plassen. Natuurlijk hadden we er ook een bootje bij. Niet echt mijn ding, want daar heb ik gewoon geen geduld voor maar voor de kinderen was het super. En in de winter was het ook handig als er ijs lag, vanaf onze eigen steiger stapten ze zo het ijs op.

Foto’s van foto’s 

Ik verdeel Wilnis over 2 logjes anders wordt dit logje echt veel te lang. Dus volgende week Verhuisdrift – 5b.

 

28 gedachtes over “Verhuisdrift… (5a)

 1. minoesjka2 27 april 2016 / 19:19

  Hé wat leuk, weer een verhuisblogje 🙂
  Tjonge Wilnis ……… mijn schoonzus woont daar al haar hele leven, haar ouders hadden daar een boerderij. Na hun trouwen is mijn broer bij haar gaan wonen, dus af en toe kom ik daar, leuk plaatsje.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 april 2016 / 20:55

   Ja het werd weer tijd hè. Ik wil het toch echt afronden.. Is ook goed denk ik. Ja je vertelde er laatst ook eens over. Het is zeker een leuk dorp..

   Geliked door 1 persoon

 2. די מריו 26 april 2016 / 22:50

  Heb jij op een woonark gewoond… wat geweldig. Leuk verhaal. Ja.. en slaapkamers voor kinderen zijn belangrijk

  Love As always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2016 / 23:14

   Ja apart hè, ach doe eens gek dacht ik 😉
   Inderdaad, zelf kom je later wel weer aan bod! Groetjesss

   Like

 3. merel 26 april 2016 / 21:52

  zo bij het water lijkt me heerlijk

  Geliked door 1 persoon

 4. Vonnieb 26 april 2016 / 19:22

  Lijkt me fantastisch om op het water te wonen. Mijn broer woont ook op een boot, niet op een woonark.
  Fijne avond
  Liefs -X-

  p.s wisselvallig als ik ben, net als het weer, zit ik toch weer op http://www.vnnb.nl en waarschijnlijk blijf ik daar ook. Maar met mij weet je het nooit! Moawhahaha 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2016 / 23:19

   Oh leuk, op een schip dan?
   Ik verander de link in Feedly weer hoor, no problem…😘

   Like

 5. rietepietz 26 april 2016 / 18:29

  Voor mij is het teveel in een caravan wonen…maar dán op het water. Ik zou al dat geld voor die verbouwingen dan toch liever in een huis steken. maar er zijn meer mensen die het graag doen en de ultieme vrijheid vinden en van mij mogen ze natuurlijk;-)

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2016 / 23:26

   Nou dat was het echt niet Riet, we hadden alle comfort dat ook in een huis zit. Later toen de kinderen de deur uit waren kwam en nog een nieuwe badkamer met bubbelbad en aparte douche. En een grote slaapkamer met openslaande deuren naar de steiger. Veel mensen vonden het eruit zien als een luxe hotelkamer haha. Het geld dat we erin gestoken hebben, is er dubbel en dwars uitgehaald toen hij werd verkocht. Dus ook dat was geen weggegooid geld.
   Daardoor konden we ook vroeg stoppen met werken.

   Like

   • rietepietz 27 april 2016 / 13:40

    Ja dat begreep ik al uit je verhaal, maar een slaapkamer van 2×2 is toch écht een caravanafmeting;-) maar het is natuurlijk genoeg, wij hebben in het begin van ons huwelijk ook een tijd in de huiskamer geslapen dus dát is pas echt behelpen!

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 27 april 2016 / 15:28

     Ja dat was klein, bed 2.00×1.40 en daaronder bergruimte en een ruimte van 60cm en een trappetje tegen de muur. Maar ach, wat hadden we meer nodig…

     Like

 6. Mrs. T. 26 april 2016 / 18:00

  Lijkt me wel heel bijzonder hoor, om zo te wonen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2016 / 23:20

   Ja was het zeker, ik wilde er eigenlijk niet weg..

   Like

 7. marjolijn1 26 april 2016 / 17:25

  Mooi plekje om te wonen…!
  En dan ook nog op zo’n mooie woonark.

  Geliked door 1 persoon

 8. terrebel 26 april 2016 / 16:32

  Jee, wonen op een woonark. Leuk!

  Geliked door 1 persoon

 9. Dieneke 26 april 2016 / 12:13

  Het lijkt mij geweldig,kennissen van ons wonen aan de Wijde A in een woonark echt prachtig.Gek hé de schipper vond het nooit wat,maar ik wel nah het is er nooit van gekomen.Grappig eigenlijk dat je zowat om de hoek woonde hier indertijd……nah toen kende ik je natuurlijk nog niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2016 / 12:41

   Het was apart wonen ja.. Hoewel ik dus niks met boot varen heb (behalve een cruise dan 😉 ), vond ik dat geweldig. Was ook een mooie plek.
   Ja was redelijk dichtbij eigenlijk hè..

   Like

   • varendvolk 26 april 2016 / 19:03

    Nog gekker ik werkte indertijd in Nieuwveen.

    Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2016 / 08:49

   Wij hadden daar nooit aan gedacht, maar wilden ruimte om ons huis. Veel te duur toen, een vrijstaand huis in de randstad, dit was een geweldig alternatief!

   Like

 10. Marja 26 april 2016 / 08:02

  Leuke verhalen. Het lijkt me een unieke manier van wonen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 april 2016 / 08:48

   Was het zeker! Zo vrij en het leefde gewoon. Hij lag goed vast hoor, maar af en toe voelde je toch dat het een drijvend huis was, met veel wind. Ik vond het heerlijk!

   Like

 11. Morgaine 18 april 2016 / 10:36

  Ik ben veel op woonarken geweest op bezoek bij zowel familie als vrienden maar als kind bij vriendinnen bij mijn opa en oma, zijkanaal F natuurlijk, hahahaha Dat hoorde er gewoon bij en de eerste keer dat ik in zo’n ark kwam ooit als kind, verbaasde het mij hoe groot dat nog kan zijn, al hebben sommigen er ook een verdieping op gebouwd later. Anderen weer niet, maar dat er dus gewoon een verdieping op kon komen, ja dat was gaaf!

  En inderdaad, vanaf de ark schaatsen in de winter, dat deden wij dan vanaf de fam. Brouwer, lol.. die hadden een fijne grote perfecte steiger namelijk, welke voor ons kinderen dus ook hoog genoeg was om onze voeten op het ijs te zetten, dat mijn opa dan extra moest hurken om ze vast te maken, ja… dat had ik niet door, lol.

  X

  Like

 12. Hillechien 18 april 2016 / 06:57

  Dat lijkt me wel gaaf , mis wel een fotootje

  Like

  • Hillechien 26 april 2016 / 11:26

   En nu dus met fotootjes leuk

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.