Hakken en overheersende kruinen…

Normaal gesproken laat ik mijn haar één keer in de 5-6 weken knippen. Helemaal tevreden ben ik eigenlijk nooit, maar het moet er zo af en toe af. Soms denk ik wel eens, wat jammer dat ik het zelf niet kan…

_____________________________________

En we mogen weer vanaf 3 maart, dus vanaf vandaag! Jippie! Lekker weer een kort koppie laten knippen dat ik met wat kunst en vliegwerk altijd wel naar mijn zin krijg!

Ik heb vorige week gebeld naar mijn kapster en 23 maart was de eerste mogelijkheid. Ze weet dat ik niet van vroege afspraken houd maar die optie noemde ze wel even tussendoor, op 12 maart om 8.30 uur. Maar dat heb ik er dan zeker voor over, dus volgende week vrijdag gaat het weer gebeuren.

Toen ik lang haar had ging ik maanden niet en liet het dan weer eens een cm of 10 knippen. Ik wisselde nogal eens van lengte, dus ook van kapsel. Dan weer een tijd lang en dan weer kort. Opgestoken. Heel lang een boblijn gehad. En natuurlijk het korte staartje in de nek met een soort kuif aan de voorkant. Ik draag het nu al zeker 25 jaar kort. Een keer tussendoor nog geprobeerd het weer lang te laten groeien maar ik vond het vreselijk, ik was gewoon mezelf niet. Net als nu in deze coronatijd. Bij sommige vrouwen vind ik lang haar ook niet meer leuk staan als ze ouder worden.

Ik had ook altijd gezegd, als ik voor mijn 40e grijs word dan ga ik het kleuren maar als het langer duurt begin ik er niet aan. Maar ja… ik ontkwam er niet aan en lang voor ik 40 werd begon ik aan een coupe-soleil en later verfde ik het helemaal.

Ik had er geen hekel aan, vond het echt geen gedoe zoals ik vaak hoorde. Ik vond het ook veel te duur om het bij de kapper te laten doen, ik kon het makkelijk zelf. Voor mij was het net als haren wassen, het moest alleen wat langer blijven zitten dan shampoo, maar na goed uitspoelen was het klaar. Bijkleuren/uitgroei bijwerken deed ik niet, dat vond ik veel teveel werk, ik verfde altijd weer alles helemaal.

Van nature was ik blond, maar dat werd steeds donkerder. Toen heb ik het heel lang asblond geverfd, wat ik mezelf en iedereen om me geen me leuk vond staan.

Voor mijn 50e heb ik het uit laten groeien maar toen ik foto’s zag van die verjaardag vond ik mezelf er veel te oud uitzien. Dus weer gaan verven. Maar die uitgroei, ik vond het verschrikkelijk. Na 2 weken moest het alweer. Na 5 jaar toch gestopt. In het begin deed ik er nog wel eens hele lichte punten door maar dat duurde niet eens heel lang. Ook een paar een lichtbruine lok gehad en ook een omgekeerde coupe-soleil. Dan had ik lichtbruine puntjes. Dat liet ik dan wel doen bij de kapper, maar veel heeft die nooit aan mij verdiend.

En nu is het nog steeds niet helemaal wit… Of ik het ooit word? Ik hoop het wel, mijn moeder was ook wit waar heel af en toe zomaar opeens een zwarte haar tussen zat. Of mijn vader wit zou zijn geworden denk ik niet. Zijn moeder had peper-en-zout en zijn vader is nog lang donker geweest.

Een keer per week was ik mijn haar met blauwshampoo gecombineerd met gewone shampoo. Mijn kapster adviseerde dat al zeker 10-12 jaar geleden, om er voor te zorgen dat het haar niet gelig zou worden. Niet te lang laten zitten natuurlijk want dan wordt het lila/blauw. Zelfs tegenwoordig zie ik nog wel eens van die oudere dames met lila haar. Ik snap daar echt niks van. Ook jongere trouwens. Laatst zag ik een aflevering van “Ik Vertrek” waar de vrouw van 53 ook lila/blauw haar had, duidelijk de shampoo er te lang in laten zitten want ik kan me niet voorstellen dat het de bedoeling is geweest.

Ik zou een afspraak maken voor een nieuwe knipbeurt toen opeens weer alles moest sluiten in december. Dus tussendoor ‘hakte’ ik af en toe ook wel zelf in mijn haar. Dat deed ik voor die tijd ook wel als er een vervelende overheersende kruin weer te lang werd.

Ik pak gewoon een plukje haar bij elkaar en schuif met de schaar van boven naar beneden. Dan wordt het nooit gelijk en dat wil ik ook niet. Of draai het rond en knip dan het bovenste stukje schuin af. Komt altijd goed. Alleen kan ik niet zien wat ik aan de achterkant doe dus dat groeit dan lekker door. maar ook daar komt mijn schaar echt wel eens.

Ik heb nu weer richtingaanwijzers, omkrullende lokjes in mijn nek en naast mijn oren. Het is algehele malaise op mijn hoofd. Maar gelukkig ben ik niet de enige met het zogenaamde corona-kapsel.

Zijn jullie ook zo blij dat de kappers weer open zijn? Of valt het allemaal nog wel mee?

44 gedachtes over “Hakken en overheersende kruinen…

 1. rietepietz 4 maart 2021 / 21:34

  Leuk die foto’s met al die verschillende kapsels. Ik heb ook wel het één en ander gehad vroeger. Nu ook al jaren een kort koppie. Geverfd heb ik nooit . Echt missen doe ik de kapper niet maar dat is luxe, Inge heeft haar kappersdiploma vroeger gehaald en fatsoeneert het als het nodig is. Maar ik gun de kapper ook zijn boterham dus ik heb het wel beperkt. Mag de 24ste weer dus heb nog een beetje coupe corona.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:40

   Jij was dan vast niet zo vroeg grijs… Mijn dochter heeft ook op een kappersschool gezeten, maar doet er helemaal niks meer mee, sinds de oma’s en opa zijn overleden. Die knipte en watergolfde ze altijd wel. Behalve opa natuurlijk 🤣
   Nou, nog even geduld dan…

   Like

   • rietepietz 6 maart 2021 / 19:14

    Inge doet er ook niets meer mee maar zo nodig kan ze er nog wel de schaar in zetten en dat heeft ze het afgelopen jaar zo hier en daar wel gedaan. Ik was vroeger echt blond, dat werd later geleidelijk wat donkerder peper en zout kleur waarbij grijs niet zo opviel

    Like

 2. tinyblogt 4 maart 2021 / 11:29

  Die kappers kunnen niks aan mij verdienen want ik ga misschien één keer per jaar. Ik heb het al jaren lang, ik sta niet met kort haar. Als ik het nu zou kort knippen dan ben ik een jaar lang depressief, vrees ik. En tja, het is zogezegd niet “kunnen” voor een vijftigplusser maar daar trek ik me nu eens helemaal niks van aan. Ik verf het ook zelf, maar doe nu alleen de uitgroei, zo eens in de maand met zo’n pakje kant en klaar. Lekker makkelijk en goedkoop. Zou ik dat niet doen was ik bijna helemaal grijs.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:42

   Dat is dan precies omgekeerd met mij. En dat lang haar niet kan voor bijvoorbeeld 50plussers is niet mijn uitspraak. Ik vind het bij sommige vrouwen niet mooi staan. Maar bij anderen juist weer wel. Smaken verschillen. En inderdaad zelf verven is geen moeite… Geniet van je lange lokken hoor, tis vaak ook makkelijk! Ik heb mijn hele leven al verschillende kapsels gehad, was het lange haar dan soms gewoon zat.
   Er zit nu gewoon geen model meer in…

   Geliked door 1 persoon

 3. די מריו 3 maart 2021 / 21:46

  Ik moet wel weer geknipt worden, want het is alweer een half jaar geleden.

  Maar het kan ook nog gerust twee maanden duren.

  Love as always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:43

   Als je lang haar hebt, zoals jij, is het allemaal niet zo erg! De kapper zal ook niet rijk worden van jou 😜

   Like

 4. Leonoras life 3 maart 2021 / 19:42

  Gelukkig hoef ik alleen mijn pony te knippen..rest mag nog even groeien

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:44

   Pony zelf knippen is wel lastig hè… Maar tegenwoordig hoeft alles niet meer zo precies dus lukt het vast wel.

   Like

 5. Mrs. T. 3 maart 2021 / 19:01

  Ons nichtje is kapster en laatst kwam ze op bezoek en raad ‘ns: ze had haar schaar bij zich. 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Rianne 3 maart 2021 / 18:32

  Lila/blauw haar is modern. Dus wellicht is het een bewuste keuze geweest.

  Of ik ooit grijs (of wit word). Wie zal het zeggen. Ik heb het laatste jaar er wel wat grijze haren bijgekregen, maar die vallen alleen onder blacklight op.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 maart 2021 / 19:13

   Misschien, maar ik denk het niet want het was niet egaal…
   Jij wordt wsl niet echt wit. Als je nog maar weinig grijs haar hebt gaat het ook niet hard.

   Geliked door 1 persoon

   • Rianne 3 maart 2021 / 19:44

    Mijn vader werd pas grijs in de laatste maanden voor zijn dood. Mijn moeder is nooit echt grijs geworden. Iets met genen.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:43

     Inderdaad, dan zal het bij jou wel meevallen. En wat grijs door je gewone haarkleur heen kan heel mooi zijn!

     Like

     • Rianne 4 maart 2021 / 11:53

      Ik verf al zeker 15 jaar niet meer…. In de hoop op grijs door mijn haar. Maar grijs werkt niet mee.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 12:04

       Haha, dat zal toch je leeftijd zijn, je bent ook een stuk jonger dan ik. Maar misschien blijft het wel zo hoor! De tijd zal het je leren!

       Like

 7. Matroos Beek 3 maart 2021 / 18:29

  Mijn haar is lang en ik draag het altijd in een staart of knot. Vind ik best staan bij mij. Kort haar wil niet want dan krult het de kant op die ik niet wil. Nu heb ik donker haar met heel veel grijs in, tot aan mijn staart. Mijn staart is nog van dat gekleurde haar. Wat nu? Ik weet het nog niet. Staart eraf, dan kan ik er geen weg mee. We zien wel. Ik wacht nog effe… in ieder geval ben ik niet meer van plan het te kleuren. Maar goed, dat kan veranderen. Ik ben nogal wispelturig wat dat betreft.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:48

   Toen ik mijn haar een jaar of 8 geleden weer liet groeien heb ik wel gezegd, ik steek het op zodra het lang genoeg is want ik ga niet met losse lange haren lopen overdag. Ik ben toen 5,5 maand niet naar de kapper geweest, voelde me doodongelukkig, niet alleen daardoor, dus was ik er opeens weer klaar mee.
   Vastgebonden haar zal prima staan, grijs door donker vind ik juist heel mooi en een klein stukje staart eraf zodat alleen je eigen kleur er nog is? Mocht het lang genoeg zijn dan. Dat zou ik dan doen. Succes!

   Like

 8. gewoonanneke 3 maart 2021 / 18:00

  Mijn haar hangt inmiddels ook wel op mijn schouders bijna. Eerst was mijn kapster zwanger en toen ze “geworpen” had was het coronatijd. Ach als het mij in de weg zit doe ik een staartje in. En veel mensen vinden me het ook nog wel leuk staan. Ik verf mijn haar altijd zelf, niet veel zo een keer in de drie maanden> Denk dat ik bijna al aardig wit ben (had mijn moeder ook mooi wit haar) dus echt rare uitgroei zie ik ook niet of amper.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:50

   Jij hebt het normaal gesproken ook niet heel kort dus dan kan het hard gaan. Die tussenlengte duurt eeuwig lijkt het wel. Als je het verft moet je toch wel uitgroei zien? Zeker als je eigen kleur al zowat wit is. Dat vind ik echt mooi!

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 7 maart 2021 / 11:08

    Ja maar ik weet wel mijn zus verfde het aardig donker dan zag je na een week al weer zo´n lichte streep dat heb ik niet omdat ik het blond verf en mijn ondergrond dicht in die buurt zit. Ik had het al redelijk lang ach dan doe ik gewoon een staartje in als ik aan het werk ben.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 7 maart 2021 / 18:55

     Mijn haar werd ook donkerder en dan is die uitgroei afschuwelijk. Ik duw wel het haar achter mijn oren. Nog 5 nachtjes slapen ☺

     Geliked door 1 persoon

 9. Thomas Pannenkoek 3 maart 2021 / 17:12

  Hier rijdt de tondeuse elke week eens over mijn schedeldak. Geen kapper nodig, dus.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 maart 2021 / 17:38

   Dat is makkelijk! Net als Jan die gaat ook nooit naar de kapper! Hij heeft een thuiskapster ☺️

   Geliked door 1 persoon

 10. gewoonzoalsikben 3 maart 2021 / 17:04

  Ik maak me maar niet zo druk om het hele haar gedoe .Ik doe zelf wat ik kan en ik kan redelijk goed met de fohn en stylingborstel overweg en meer kan ik niet doen .Mensen lijken gewoon hysterisch te zijn over hun haar alsof dat het enige belangrijke is in het leven .Sorry Trees maar er is veel meer wat veel belangrijker is dan ons haar !!
  Liefs xxx

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 maart 2021 / 17:45

   Ik ben handig maar ik houd niet van een kappershoofd, dus voor mij geen föhn of stylingborstel. Ik heb het ooit wel geprobeerd maar ik kan er dus echt niet mee omgaan. Heb mijn eigen stijl denk ik dan maar en dat is heel gemakkelijk, schuim erin, wild droog föhnen, wax erin en in model, maar dat lukt niet als het te lang is. Net als jij probeer ik er wat van te maken. Ben het ook helemaal eens met je laatste zin hoor, maar ik ben gewoon blij dat de kappers weer open zijn, voor mezelf én voor hen. Liefs XXX

   Geliked door 1 persoon

 11. De Gans (Marije) 3 maart 2021 / 15:15

  Heel blij! Ik heb van dat knoophaar waar zo nu en dan echt een stukje af moet. Op de dag dat ik een afspraak wilde maken moesten de kappers dicht. Dus ik ben al gekapt en gekuifd voordat de middag begon. Heerlijk! Leuke foto’s. Herkenbare kapsels en outfits 😀 Sterkte met vroeg opstaan volgende week!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:51

   het is er alweer af dus? Wat super zeg! Ik wilde ook net in die week een afspraak maken, maar het ging te snel. Nog even doorbijten.. dat kan ik 😆 Dankje!

   Geliked door 1 persoon

 12. Ferrara 3 maart 2021 / 15:13

  Mijn kapper had twee filialen, waarvan eentje in de stad. Die is voor goed gesloten.
  Zijn andere zaak is voor ons nogal op afstand. Ga dus een andere kapper zoeken.
  Meneer F. is best handig met de tondeuse. Ik wacht wel tot de drukte luwt.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:55

   Oh wat triest zeg… Een andere kapper zoeken is voor mij een drama. Heb een uitstapje gemaakt afgelopen zomer. De 1e keer fantastisch, de 2e keer al minder en de 3e keer 2 weken voor de bruiloft van mijn dochter halve lok eraf, van achteren tekort. Vond HIJ beter staan. Hallo… het is mijn hoofd hè… En het stylen op de trouwdag heeft een ander gedaan maar leek nergens op. Ik kan het zelf beter. Komt omdat ik niet van een kappershoofd houd. Moest ik ook nog € 35 betalen terwijl ik na 25 minuten alweer buiten stond. Gelukkig was de kapster nog bij mijn dochter die heeft het nog aardig goed gekregen. Ben niet meer teruggegaan. Jan zijn haar haal ik er ook af met de tondeuze, dat gaat prima! Maar ik ben heel blij dat ik weer kan!

   Like

   • Ferrara 4 maart 2021 / 12:48

    Balen zeg op zo’n belangrijke dag. Ben het met je eens veranderen van kapper is heel vervelend. Ik was vorig jaar naar deze overgestapt omdat mijn oude kapper na een superluxe verbouwing de prijzen zonder waarschuwing flink verhoogde en hij was al niet goedkoop. Nu dus weer op zoek.

    Like

    • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 18:05

     Nou, ik betaalde 2x zoveel bij deze laatste kapper voor alleen knippen. Dus inmiddels weer terug bij mijn oude kapstertje! Succes met de zoektocht!

     Like

 13. Edward McDunn 3 maart 2021 / 14:36

  Dat korte koppie met haar, staat je goed hoor.
  Ik ben ook blij weer naar de kapper te kunnen, elke morgen die vlechtjes draaien, ben ik echt zat.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:55

   Dankjewel! Ja Edward, dat zou ik ook snel zat worden hoor.. veel teveel werk 😆

   Like

 14. petrasparkblog 3 maart 2021 / 14:33

  Het valt helemaal niet mee! Ik moet dringend naar de kapper om te laten knippen en kleuren. Maar homeworking en geen sociale contacten zorgen ervoor dat ik geen reden heb om mezelf op te pimpen. Ik vrees dat ik dus nog wat langer met mijn coronacoupe blijf rondlopen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 11:57

   Maar als je wilt kun je weer en dat scheelt toch? Ik heb mijn haar altijd gefatsoeneerd en me opgemaakt in deze tijd. Al zagen we verder niemand. Dat voelde beter dan zo rond te blijven lopen. Hoewel het soms wel eens pas eind ochtend was hoor voor ik me toonbaar ging maken 🤣

   Like

Reacties zijn gesloten.